BKL in gesprek

Directeur Sandra Kamp gaat in 2020 in gesprek met de ondernemers die een wens voor zichzelf of een andere ondernemer hebben. Om samen met hen te kijken hoe BKL kan bijdragen in het vervullen van deze wensen. Hieronder vind je de korte verslagen van de gevoerde gesprekken en de ondernemerswensen.

Heb jij ook een ondernemerswens voor 2020? Wil je bijvoorbeeld in contact komen met een bedrijf? Heb je advies nodig of personele wensen? Zoek je hulp bij financiering? Deel jouw ondernemerswens met de BKL. Ook als je (nog) geen BKL lid bent, mag je jouw wensen met ons delen! Deel ze hier

Peter Rijsenbrij Producties

“Het ligt nog vers in mijn geheugen dat het bedrijfskring ondernemersgala (BKL Gala 2020) in januari van dit jaar, met als thema ‘Double Fantasy’ de meest succesvolle was in al die jaren dat ik dit als evenement organisator in opdracht van de BKL mocht bedenken en uitvoeren. Van het bij elkaar brengen van de sponsors tot het bedenken van het plenaire- en showgedeelte tot en met het feest. Niets is zo leuk om op deze manier ondernemers aan elkaar te verbinden en daarna de complimenten te mogen ontvangen. Daar doe je het voor. Wie had kunnen bedenken dat kort daarna de wereld ontwricht zou worden door een onbekend virus en het leven voor iedereen drastisch zou veranderen en spijtig genoeg ook vele levens lieten." Lees verder

Byzz

BKL in gesprek met Marleen Blaas, oprichter en eigenaar van recruitmentbureau Byzz. Marleen is onlangs lid geworden van BKL en kijkt uit naar contact met andere ondernemers. Marleen: “Door eerdere functies bij Lelystadse werkgevers ben ik al bekend met de BKL maar nu kan ik het als ondernemer gaan meemaken. Ik kijk er naar uit mijn netwerk te vergroten. Ook zie ik kansen om met samen andere recruiters ons vak te versterken door kennis door te geven aan elkaar.” Marleen haar ondernemerswens: “Ik wil mijn onderneming op een stevige manier neerzetten in midden Nederland.“

Van Wijnen

Sandra Kamp ging in gesprek met Nina Nomden, directeur van Van Wijnen Lelystad. Al weer drie jaar staat Nina aan de top van het Lelystadse bouwbedrijf dat over meer gaat dan bouwen alleen. Nina: “Ik krijg er heel veel energie van om met een heel team een project van A tot Z op te leveren. Echt trots ben ik bijvoorbeeld op ons werk in het Flevoziekenhuis, waar we samen met onze partners onder andere nieuwe OK’s hebben gebouwd. En in Lelystad natuurlijk recenter de oplevering van het eerste deel van Parkwijk.” Nina is met name geïnteresseerd in de BKL evenementen voor de grotere bedrijven en neemt jaarlijks deel aan het goed bezochte Captain’s Ontbijt. Haar ondernemerswens: “Ik hoop heel erg dat deze Corona-crisis de polder niet te veel raakt. We hebben met zijn allen juist zo veel moois opgebouwd en hopelijk kunnen we deze crisis gezamenlijk enigszins de baas blijven.”

Erna Art Design en Attention

Sandra Kamp sprak met Erna Ruijne, eigenaar van Erna Art Design en Attention. Erna: “Ik ben heel blij met BKL Compact, dat brengt me veel informatie, het is goed om dat samen te delen.” Erna heeft twee ondernemerswensen. “Voor mijzelf wens ik een samenwerking met een bedrijf dat werkt met stoffen. Ik zou graag één van mijn ontwerpen op stof zien.” Ook voor andere ondernemers wenst zij mooie samenwerkingen. “Laten we als Lelystadse ondernemers het eerst zoeken in onze stad. Er zit zo veel meer dan je denkt!”

KSP Kunstgras

BKL in gesprek met Joost Sweep, directeur en eigenaar KSP Kunstgras. KSP maakt, onderhoudt en renoveert sport- en speelplekken, voornamelijk in de openbare ruimte. Hierdoor werken zij veel samen met aannemers, speeltoestellenleveranciers en gemeentes. Joost: "Door mijn agrarische achtergrond ben ik een poldermens, met behoefte om nieuwe kansen met beide handen aan te pakken. GEWOON DOEN Is altijd ons credo. We vinden het belangrijk om lid van Bedrijfskring Lelystad te zijn. De ondersteuning op het gebied van lokaal inkopen vinden we erg goed, lokale ondernemingen zijn uiteindelijk de motor van de economie zijn en lokaal inkopen zorgt o.a. voor werkgelegenheid." In Lelystad is KSP gevestigd op industrieterrein Noordersluis, met twee zuidelijke vestigingen wordt ook in België gewerkt. De ondernemerswens van Joost: "Hoewel door de Coronacrisis aangepast, willen we onze groeiambities verwezenlijken. We zien zeker kansen, alleen al door de ruimtelijkheid in Lelystad. Zo zijn we erg trots op ons partnership met zgn. Skills Garden. Dit zijn beweegruimtes, gestoeld op een nieuw beweegconcept (ASM). Spelen is belangrijk, en nu nog meer dan ooit. Dit filmpje laat een recent succes in Almere zien. Allemaal made in Lelystad en daar zijn we trots op!"

Koraal Coaching

Sandra Kamp sprak met Aleid Overbeek van Koraal Coaching. Aleid: "In 2018 heb ik mij aangesloten bij de BKL en sinds vorig jaar ben ik lid van de BKL Compactgroep Kennis en Netwerken. Als ondernemerscoach en trainer werk ik met mijn klanten aan hun zichtbaarheid en ondernemersvaardigheden. Mijn bedrijf bestaat dit jaar 14 jaar en in de loop van die jaren heb ik ervaren dat een goed (zakelijk) netwerk essentieel is voor het bestaansrecht van je onderneming. Mijn ondernemerswens is dat wij de huidige crisis trotseren en door gebruik te maken van elkaars kennis en netwerk ons samen richten op nieuwe mogelijkheden voor de toekomst."

Schrijver Bedrijfsverzekeringen

Onlangs ging Eelco Schrijver, eigenaar Schrijver Bedrijfsverzekeringen in gesprek met directeur Sandra Kamp. Gevestigd aan de Zilverparkkade is Eelco bijna 25 jaar werkzaam als verzekeringsadviseur. Eelco komt graag naar BKL evenementen en vindt vakgerichte bijeenkomsten interessant. Eelco: “Zo kom ik in contact met andere Lelystadse ondernemers en kunnen we elkaar wellicht verder helpen.” De ondernemerswens van Eelco: “Vooral gezondheid en een gezonde groei.”

GSF Glasgroep

BKL in gesprek met Maarten Rood, directeur GSF Glasgroep. GSF Glasgroep is een familiebedrijf dat al bijna 30 jaar actief is in Lelystad. Maarten: “Eigenlijk kom ik niet vaak genoeg naar een evenement van BKL. Maar ik vind het wel heel belangrijk dat het bedrijfsleven in Lelystad goed gerepresenteerd wordt. De keren dat ik er ben, is het bovendien altijd ontzettend gezellig. Zeker het gala is elk jaar weer een mooi feestje. Mijn BKL lidmaatschap heeft mij bij mijn start als ondernemer erg goed geholpen. Ik leerde anderen kennen en kreeg daardoor vooral veel bruikbare adviezen. Mijn ondernemerswens is dat iedereen zowel lichamelijk als zakelijk gezien, gezond door dit Corona tijdperk heen gaat komen."

LIND advies

Yorick Lindeman, eigenaar en ondernemersadviseur bij LIND advies sprak met Sandra. Waar velen hem nog kennen uit zijn voorgaande onderneming, is Yorick als kersvers nieuw BKL lid met LIND advies een andere richting ingeslagen. Als ondernemersadviseur helpt hij ZZP’ers en MKB met diverse financiële vraagstukken. Yorick zijn ondernemerswens: "Met mijn kennis en praktische praktijkkennis (mede) ondernemers helpen groeien. Met LIND advies hierin een stabiele verbinder bieden die structureel ontzorging biedt op financieel en fiscaal vlak. Waarbij ik wens dat elke ondernemer ontzorgd is op financiële en fiscale regelgeving door de juiste professional, met de juiste ondernemers-mindset."

Hessels & Hessels Advies

Anne Hessels eigenaar van Hessels & Hessels Advies zit dit jaar alweer 15 jaar op de Zilverparkkade met zijn financieel adviesbureau. Als ondernemer is hij echter al veel langer actief in Lelystad, waar velen hem ook kennen. “Ik heb helaas niet altijd tijd voor de evenementen van BKL maar ik kom graag langs. Goed dat de kwartaalborrel er weer aan komt.” De ondernemerswens van Anne is kort en krachtig: een gezonde en vitale organisatie.

Apollo Hotel Lelystad

Sander Kiezebrink, hotelmanager Apollo Hotel Lelystad sprak met BKL. We spraken af in de bar van het centraal gelegen hotel in het centrum van Lelystad. Hoewel Sander zelf geen Lelystedeling is, is hij zeer betrokken bij de stad en heeft hij daarbij goed contact met de andere ondernemers in het centrum. Zijn ondernemerswens? Sander wenst duidelijkheid rondom de visie van Lelystad en dan met name de opening van Lelystad Airport.

Gezinshuis Regterink

BKL in gesprek met Suzan, Vincent en Jaimy Regterink van Gezinshuis Regterink. Als gezin vangen Suzan en Vincent kinderen op in hun gezinshuis. Professionele ouders in een ‘gewoon’ gezin. Ook hun zoon Jaimy werkt in het huis. “We zien onszelf eigenlijk niet als bedrijf”, zegt Vincent. “Het is een way of living. Onze winst is de groei van de kinderen in ons gezinshuis.” Suzan vult hem aan met hun ondernemerswens: “Nu we een goed thuis hebben neergezet, is onze wens om een stap verder te zetten. We willen heel graag doorgroeien naar een plek waar de kinderen op een gezonde manier verder zelfstandig kunnen opgroeien.”

Tennis- en padelvereniging LTVL

Sandra ging in gesprek met voorzitter van tennis- en padelvereniging LTVL Pieter Hermus en Marcel Geurtsen van de padelcommissie. Allereerst was het een fijne kennismaking. Ook spraken ze over het tennis- en padelevent dat BKL dit jaar organiseert. Meer informatie hierover volgt! In ieder geval is al afgesproken dat het een evenement wordt voor ervaren en niet-ervaren spelers met o.a. tennisclinics. Verder werden de wensen van de vereniging gedeeld: “Onze wens is de racketsport nog interessanter te maken voor onze leden. Daarom onderzoeken we nieuwe initiatieven waarbij we leden twaalf maanden per jaar activiteiten aanbieden.” Daarnaast hebben zij wensen voor andere BKL leden: “We wensen ondernemers vitale werknemers toe. Sport is een belangrijke factor om mensen vitaal te houden. Hier dragen we graag ons steentje aan bij.

Club Port Side

Dit keer was BKL in gesprek met Marc Hooijer, eigenaar van Club Port Side. Zijn drijvende restaurant ligt op een mooie locatie op het water in Lelystad Haven. Tipje van de sluier: dit is een van de locaties waar BKL in 2020 een van haar kwartaalborrels gaan houden! Marc zijn ondernemerwens: "Samen met andere ondernemers uitbouwen van een toeristisch Lelystad."

DaklaPack Group Holding BV.

Sandra was in gesprek met Dave Klaassen, CEO DaklaPack Group Holding B.V. Even tijd om na te praten over het BKL Gala en natuurlijk over het feit dat DaklaPack de winnaar was van de BKL Trofee. Nu nodigt DaklaPack de BKL leden uit voor een bedrijfsbezoek op 14 april. Zijn ondernemerswensen: "Een gezond en zakelijk succesvol jaar. En de opening van Lelystad Airport!"

Het Fotohuisje

BKL in gesprek met Mariska Honing, van Het Fotohuisje. En natuurlijk bekend van de mooie sfeerfoto’s van het BKL Gala 2020. We spraken in haar prachtige studio over het ontstaan van haar bedrijf en haar plannen. Mariska haar ondernemerswens is duidelijk. “Het lijkt mij mooi om bij een andere ondernemer te fotograferen. Bijvoorbeeld bij een bedrijfsfeest. En in de toekomst zou ik graag groeien met mijn portfolio en foto’s maken van eten. Hoe tof zou het zijn als mijn foto’s op een menu staan in een restaurant!”

BMN Bouwmaterialen

Dit keer was Sandra bij Hans Zandstra, vestigingsmanager bij BMN Bouwmaterialen. Hans: "Mijn wens is dat ondernemers Lelystad samen verder brengen. Als bedrijven samen iets willen, dan gebeurt er iets en kan je trots zijn op het resultaat. Je ziet al echt verbinding ontstaan waar die samenwerking er is. En ik merk dat BKL hier goed werk in doet, door het faciliteren van die samenwerking". 

Uw BMI Beheerder

BKL in gesprek met Nicole Dirar, onderneemster en eigenaresse van Uw BMI Beheerder. Samen met haar echtgenoot runt ze dit bedrijf dat specialist is in het beheer van brandmeldinstallaties (‘BMI’). Op de vraag wat haar ondernemerswens is voor 2020 antwoordde zij: "Meer bekendheid met ondernemers in Lelystad in het algemeen maar vooral met leden van de BKL. Wij komen graag doelgericht in contact met vastgoedbeheerders".

De Brass

Samen met BKL directeur Sandra Kamp bereidt Guido Botter, eigenaar van De Brass, de BKL kwartaalborrel voor. De Brass doet hiervan de aftrap op 12 maart. Als echte Lelystedeling draagt hij de stad een warm hart toe. “Mijn wens is om gewoon met zijn allen Lelystad te blijven promoten. Laten we ons geld in onze eigen stad uitgeven en stoppen met negativiteit”. Kijk hier voor meer informatie over de kwartaalborrel en om je aan te melden.

Lees hier de korte verslagen van de gevoerde gesprekken in 2019.