Wethouder Fackeldey begint wekelijks ondernemersspreekuur

27/01/2015

Wethouder economische zaken, Jop Fackeldey, begint in 2015  een wekelijks spreekuur voor ondernemers. Elke maandag van 11.00 tot 12.00 uur is wethouder Fackeldey te vinden en aanspreekbaar in het Ondernemersplein. Het spreekuur past in het streven van de gemeente om een optimaal ondernemersklimaat te creëren. 

De opening van het Ondernemersplein in april 2014 met een eigen entree naast de hoofdingang van het Stadhuis, is onderdeel van het economisch werkprogramma van college en gemeenteraad. Na een inwerkperiode is het nu tijd om aan de weg te timmeren. Wethouder Fackeldey: “Het Ondernemersplein Lelystad wordt dé plek voor ondernemers in Lelystad. Nu al kunnen ondernemers er snel gemeentelijke zaken regelen, andere ondernemers ontmoeten, netwerken en kennis opdoen. Maar nog niet iedereen weet dat. Met een wekelijks spreekuur wil ik bijdragen aan de laagdrempeligheid van het Ondernemersplein.”

Lelystad sluit met haar visie en uitwerking van het Ondernemersplein aan op  landelijk beleid om ondernemers één centrale plek te bieden waar ze terecht kunnen voor alle informatie over wat er komt kijken bij het starten, uitbouwen, organiseren, financieren, afbouwen of stoppen van een bedrijf. Informatie voor ondernemers moet makkelijk, overzichtelijk en snel beschikbaar zijn, zodat ondernemers  meer tijd hebben om te ondernemen.

Landelijk is daarvoor de website www.ondernemersplein.nl gelanceerd. Ondernemersplein Lelystad haakt daarop in met lokale informatie, waaronder een speciale website (www.lelystad.nl/ondernemersplein), een digitale nieuwsbrief waarop ondernemers zich kunnen abonneren, een aanbod voor een ‘partnerschap’ en nu ook met een apart spreekuur van de wethouder voor economische zaken. Elke ondernemer is van harte welkom. Ondernemersplein Lelystad is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.