Aanbesteding Gemeente Lelystad Openbare Verlichting

18/02/2015

Gemeente Lelystad staat aan de vooravond van een mogelijke aanbesteding voor het leveren, plaatsen en onderhouden van Openbare Verlichting. Globaal bestaat een dergelijke opdracht uit leveren het van materiaal en inzet van mensen.

Voorheen werd een dergelijke aanbesteding op de traditionele wijze aangepakt:

Opstellen selectie- en gunningcriteria;
Opstellen technisch bestek;
Beschrijven uit te voeren werkzaamheden.

Wij zijn ons als opdrachtgever bewust dat we daarmee niet innoverend zijn, u geen gelegenheid geven uw kennis en ervaringen maximaal in te zetten en het voor ons niet de meest financieel aantrekkelijke manier is.

Het is daarom dat we op zoek zijn naar een andere vorm van aanbesteden. Een vorm die meer recht doet aan de aspecten zoals hierboven neergelegd. Die innoverend is, u uitdaagt en ruimte geeft uw kennis en ervaringen in te brengen en zowel u als ons financieel voordeel oplevert.

Een mogelijkheid om hier invulling aan te geven is het afsluiten van een raamovereenkomst met daarin functioneel beschreven wat de uit te voeren werkzaamheden zijn. Prijzen en kosten worden dan per opdracht bekeken en zijn gebaseerd op bijvoorbeeld uw inkoopkosten waarover dan een vooraf overeengekomen marge berekend wordt voor winst en risico. Feitelijk komt dit neer op een soort van open boekhouding. Tijdens de uitvoering wordt het meest efficiënt haalbare nagestreefd met als doel om de werkelijke kosten te minimaliseren. Het verschil tussen de berekende kosten en de werkelijke kosten kunnen op basis van winstdeling met elkaar gedeeld worden.

We kunnen ons voorstellen dat er nog andere, voor u en ons aantrekkelijkere, methodieken bestaan die uiteindelijk bovenstaande op gaan leveren. Om dat goed te kunnen onderzoeken starten wij een marktconsultatie. We willen met circa 5 partijen in gesprek gaan om bovenstaande nader uit te werken en de mogelijkheden te onderzoeken. Wij verzoeken u ons op een ½ A-4tje aan te geven waarom wij juist met uw organisatie een gesprek zouden moeten aangaan. Op basis van deze ‘motivatie’ selecteren wij circa 5 partijen voor een individueel gesprek.

Vanzelfsprekend wordt alle ontvangen informatie vertrouwelijk behandeld. De gesprekken vinden separaat plaats en de verkregen informatie wordt niet gedeeld met andere geïnteresseerden.  Na analyse van de verschillende gesprekken zullen wij gaan bepalen op welke wijze de aanbesteding eventueel op de markt wordt gezet.

Deelname aan deze marktconsultatie leidt niet tot een opdracht, is geen opdracht en kan ook niet als zodanig worden uitgelegd.

Deze marktconsultatie is gepubliceerd via TenderNed. Alle correspondentie verloopt via TenderNed. Om u aan te melden voor de marktconsultatie kunt u een bericht sturen via “Stuur een bericht over deze aanbesteding naar Gemeente Lelystad”. Via deze mogelijkheid kunt u ook uw “motivatiebrief” uploaden.

Na sluiting van de termijn (09-03-2015) nemen wij met alle partijen contact op over het vervolg. Indien van toepassing wordt u telefonisch benaderd voor het maken van een afspraak. U wordt daarom verzocht om in uw brief duidelijk aan te geven met wie en hoe er contact kan worden opgenomen.

Na de genoemde datum van 09-03-2015 wordt de publicatie gesloten en wordt de Aankondiging verwijderd. Een eventuele aanbesteding zal onder een nieuw TenderNed-kenmerk worden opgestart. Deelnemers aan de marktconsultatie worden hierover separaat geïnformeerd.

Wij hopen dat wij op basis van bovenstaande uw belangstelling hebben gewekt en zien uw aanmelding dan ook graag (via Tenderned “Stuur een bericht over deze aanbesteding naar Gemeente Lelystad”) dan ook graag voor 09-03-2015 tegemoet.

Met vriendelijke groet,

 

P(eter) C. Bakker

Inkoopcoach Gemeente Lelystad

Download hier de brief.