Openstelling MKB-innovatiestimulering Topsectoren (MIT)

22/04/2015

Vanaf 19 mei kunnen innovatieve mkb’ers subsidie aanvragen voor de MIT-regeling. Het kabinet en regio’s stellen gezamenlijk 50 miljoen euro beschikbaar. Lees meer Door deze samenwerking wordt innovatiesteun voor een ondernemer eenvoudiger en de slagingskans hoger. Naar verwachting krijgen 2.600 mkb’ers – 1.000 meer dan vorig jaar – steun voor instrumenten uit de regeling.

Mkb-ers uit de Topsector T&U hebben in de afgelopen jaren veel gebruik gemaakt van de MIT-regeling. De Topsector T&U roept dan ook alle mkb-ers uit de sector op een aanvraag in te dienen voor deze nieuwe MIT. 

Het Rijk, de regio's en de topsectoren trekken gezamenlijk op in de MIT-regeling en hanteren dezelfde instrumenten en criteria. Zo krijgen mkb-ers uit de Topsector T&U eenvoudiger en betere toegang tot landelijke en regionale innovatiemiddelen binnen het topsectorenbeleid.

De MIT regeling vormt een waardevolle aanvulling op de kennis- en innovatieagenda van T&U en loopt qua openstelling vrijwel gelijk met de Call Kennis & Innovatie 2016 van de Topsector T&U. 

De MIT-regeling kent vier instrumenten. Een ondernemer komt in aanmerking voor subsidie voor maximaal één instrument:

1.    Kennisvouchers: kennis halen bij een kennisinstelling;

2.    Adviesprojecten: kennis halen bij een kennisinstelling of een onafhankelijk adviesbureau;

3.    Haalbaarheidsprojecten: in kaart brengen van technische en economische risico’s en mogelijkheden voor het voorgenomen innovatietraject;

4.    R&D-samenwerkingsprojecten: kennisdeling met onafhankelijke partners voor de vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten.

Vanaf 6 mei staat er op www.rvo.nl/mit meer informatie over de regeling, aanmelding en de benodigde formulieren.

Kijk voor meer informatie over de Call Kennis & Innovatie 2016 op www.topsectorTU.nl.