Organisaties bij Windesheim Flevoland op zoek naar talent

15/12/2015

Tijdens het Comakership Meetingpoint dat 8 december plaatsvond bij hogeschool Windesheim Flevoland speeddaten studenten met organisaties voor praktijkopdrachten. Met een slag op de gong was de beursvloer geopend en werd er volop genetwerkt. Ruim veertig organisaties legden studenten uiteenlopende vraagstukken voor.

Het Leger des Heils zocht studenten Communicatie om in 2016 een gala te organiseren. De Nieuwe Bibliotheek vroeg studenten Commerciële Economie mee te denken hoe zij relevant kunnen blijven voor de maatschappij nu er minder boeken geleend worden, bijvoorbeeld door het creëren van een start-up hub. De Gemeente Almere was onder meer op zoek naar studenten die onderzoek willen doen en een plan van aanpak willen maken voor de promotie van kraanwater in de Almeerse horeca. Studenten HBO-ICT maakten kennis met diverse SAP en Oracle opdrachten voor klanten van Accenture. 

Van oud-student naar professional achter de stand
Op het Comakership Meetingpoint stonden ook oud-studenten van de eerste lichting van Windesheim Flevoland in de stands. Zij vonden na hun afstuderen een baan bij bedrijven waar ze tijdens hun studie een Comakership uitvoerden.

Mohammed Abuzid, oud-student Bouwkunde, bemande de stand van Scope Bouwmanagement. Samen met directeur Rob Pot zocht hij naar een student die kwantitatief onderzoek kan doen en een marketingplan kan ontwikkelen voor de markt die sinds de crisis in de bouw sterk veranderd is. ‘Studenten en pas afgestudeerden zijn interessant en waardevol voor Scope, omdat ze nieuwe kennis en nieuwe methodieken meenemen om mee te werken en meer thuis zijn in ICT’, zegt Rob Pot.

Comakership van het Jaar verkiezing
Comakerships zijn uniek bij Windesheim Flevoland. Het zijn echte projecten die studenten uitvoeren in en voor een organisatie. Sinds vorig jaar wordt de Comakership van het Jaar Verkiezing georganiseerd. Na afloop van het Meetingpoint gaven tien genomineerde studententeams een pitch. De jury, bestaande uit René Peeters (wethouder gemeente Almere), Elly van Wageningen (wethouder gemeente Lelystad), Aukje Reinders (Coloriet) en Casper Swaan (Countus Accountants en voormalig VNO-NCW Flevoland) kozen de drie finalisten die in april 2016 kans maken op de Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership. De winnende teams ontwikkelden een lichtplan voor de Markt in Almere Haven in opdracht van gemeente Almere, een dvd over taalontwikkeling voor logopedisten van MOC het Kabouterhuis in Amsterdam en de Camco, een schuifje voor de webcam dat beschermt tegen webcam hacking.

Drie studententeams van de opleidingen Engineering (2x) en Logopedie zijn de winnaars van de Comakership van het Jaar Verkiezing.Drie studententeams van de opleidingen Engineering (2x) en Logopedie zijn de winnaars van de Comakership van het Jaar Verkiezing. Zij maken kans op de Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership. Foto: Windesheim Flevoland