In gesprek met Linda van Loon - door Irene

20/01/2016

Op een prachtige winterse dag rij ik in mijn Fiatje via de Knardijk naar Buitengewoon Lekker bij de Oostvaardersplassen. Onderweg spot ik de eerste twee schaatsers van het jaar die over 2 nachten ijs gaan. Later begrijp ik dat ze door de boswachters van het ijs zijn geplukt.

Mijn auto parkeer ik buiten de hekken van het bezoekerscentrum omdat er aan nieuwe bankjes wordt gewerkt door een hoveniersbedrijf uit Nunspeet. Echt jammer. Ik gun het natuurlijk iedereen maar sorry, ik kom voor lokale bedrijven op. Ik vraag dus ook aan de mensen van natuurbeheer waarom dit niet door een bedrijf uit Lelystad kan worden gedaan. 'Ja mevrouw Europese aanbestedingen he!” Ja dat snap ik, maar moeten we daar genoegen mee nemen? Het is een 'kosten-verhaal' vertellen de mannen. Ik vraag ze wat er met de kosten van mensen zonder baan dan wordt gedaan (zal uit een ander potje komen) en wat is hier CO2 neutraal aan? Een mooi onderwerp om als BKL mee bezig te blijven. 

Linda begroet me hartelijk en we hebben onder het genot van een heerlijke cappucino een heel leuk gesprek. Aanleiding was haar geweldige bijdrage aan het BKL gala. Meer dan duizend hapjes werden vanuit haar bedrijf HSL gemaakt en aan ons gepresenteerd. Linda en ik komen elkaar een paar keer per week rennend bij school tegen en ik vond het op z’n plaats om haar eens rustig te bedanken en bij te praten. Ze vertelt over haar loopbaan en alle opdrachtgevers waar ze voor hebben mogen werken. Een indrukwekkende lijst! Wat een positieve dame is het en ze straalt zoveel gastvrijheid uit. Een Lelystadse ondernemer om trots op te zijn!