Luchthaven in ontwikkeling - namens Commissie Airport in ontwikkeling

02/02/2016

Toch wel spannend met alle berichtgeving in de media. Wat gebeurt er nu op dit moment bij de luchthaven? Het eerste perceel binnen de aanbesteding is aanbesteed aan Dura Vermeer. De volgende percelen zijn het bouwen van de terminal en de serviceverlening en afhandeling daarna.

We proberen met de laatste drie partijen die daar mee bezig zijn, een short list aan te bieden van wat Lelystad in de regio te bieden heeft. Ook zullen we de andere bedrijfskringen via VNO NCW daarover informeren.

We zijn al bij Luchthaven Eindhoven geweest om daar de afhandeling Low Cost te bekijken. Was zeer interessant om te zien hoe snel en makkelijk een dergelijke afhandeling is. Ook zie je meteen de mogelijkheden qua bedrijvigheid en ontwikkeling.

Ook als je rondom Luchthaven Eindhoven kijkt waar, ook daar 15 jaar geleden, net als hier alleen maar gras en landbouw was. Hebben wij hier nog veel kansen op het gebied van nieuwe bedrijven en op het gebied van ondernemen en werkgelegenheid. Dus wij gaan voortvarend verder om als commissie ons best te doen om werk en economie te stimuleren in de regio en rondom de Airport. 

Namens de commissie wil ik hierbij de complimenten geven aan de leden van onze commissie die hier toch veel vrije tijd in stoppen. Wij houden iedereen op de hoogte. 

Commissie Airport in ontwikkeling