Lelystad sluit zich aan bij HartslagNu

21/04/2016

Gemeente Lelystad roept mensen die kunnen reanimeren op zich aan te melden bij HartslagNu. De inzet van burgerhulpverleners via dit alarmeringssysteem is van groot belang om de overlevingskans bij hartstilstanden te vergroten. Op woensdagmiddag 20 april 2016 was een startbijeenkomst met demonstraties en informatie over HartslagNu.

Bij een hartstilstand telt iedere seconde. Reanimatie moet binnen 6 minuten zijn gestart, terwijl een ambulance gemiddeld zo’n 10 minuten nodig heeft om bij het slachtoffer te komen. Via HartslagNu worden bij een hartstilstand tegelijkertijd burgerhulpverleners in de omgeving gealarmeerd (via de app of een sms), die de reanimatie kunnen opstarten als er nog geen ambulance ter plekke is.

Meer informatie is te vinden op www.lelystad.nl/hartslagnu.

Aanmelden

HartslagNu is een landelijk alarmeringssysteem, waarbij al veel gemeenten zijn aangesloten. Dat geldt nu ook voor Lelystad. Mensen die kunnen reanimeren, kunnen zich al aanmelden als burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl. Een geldig certificaat of diploma voor reanimatie is noodzakelijk. Wie een AED (Automatische Externe Defibrillator) beheert, kan deze ook voor gebruik via HartslagNu beschikbaar stellen. Zo’n apparaat is bij een reanimatie nodig om het hart met een stroomstoot weer op gang te brengen.