Summer’s Cool in de zomervakantie

28/04/2016

Summer’s Cool is een avontuurlijke week voor jongens en meiden van 10 tot en met 14 jaar uit Lelystad die niet op vakantie kunnen gaan vanwege onder andere financiële redenen. In deze week maken de kinderen/jongeren kennis met sportieve, culturele en educatieve activiteiten. 

Een boordevol 5-daagsprogramma met een mix van leren, plezier hebben en grenzen verleggen. Onze doelstellingen zijn;

  • Een leuke en zinvolle dagbesteding bieden aan kinderen van 10 t/m 14 jaar (op de behoefte afgestemd), die vanwege de thuissituatie (m.n. financiële redenen) niet op vakantie kunnen gaan.
  • Bijdragen aan de cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling en de beheersing van Nederlandse taal van de kinderen door sportieve, culturele en educatieve activiteiten aan te bieden.

De organisatie en uitvoering van Summer’s Cool is in handen van Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Kubus en FlevoMeer Bibliotheek en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage, vanuit het armoedebeleid, van de gemeente Lelystad en het coöperatiefonds van de Rabobank.

Vanuit oud-deelnemers, ouders/verzorgers, stad signaleren wij dat er enorme behoefte is voor een editie Summer's Cool voor jongeren van 15+. We proberen dan ook dit jaar voor het eerst deze oudere doelgroep te betrekken binnen het project Summer’s Cool.

Momenteel zijn wij op zoek naar sponsoren om het totaalprogramma te realiseren!

Heeft u interesse om te sponsoren of bij te dragen? Meld u bij Irma Kaminyoge I.Kaminyoge@sportbedrijf.nl