Uitnodiging Inspiratiebijeenkomst 'Maand van de Geschiedenis'

28/04/2016

Nieuw Land Erfgoedcentrum en Toerisme Flevoland nodigen alle BKL-leden uit voor de Inspiratiebijeenkomst 'Maand van de Geschiedenis' op donderdag 19 mei bij het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. 

Ieder jaar vindt in oktober de Maand van de Geschiedenis plaats; hét grootste historische evenement van Nederland (325.000 bezoekers in 2015) dat iedereen de geschiedenis van Nederland op actieve wijze te laten beleven. Tijdens deze maand zijn er in elke provincie tal van activiteiten, evenementen en verrassende samenwerkingsverbanden.

Flevoland heeft een zeer bijzondere geschiedenis die we graag onder de aandacht brengen. Naast het vergroten van het aanbod van bijzondere Flevolandse activiteiten gaan we ook in op het ontwikkelen van arrangementen voor toeristen tijdens de Inspiratiebijeenkomst.

Programma

Het programma voor de Inspiratiebijeenkomst op 19 mei ziet er als volgt uit:

  • 13.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
  • 14.00 uur: Wat is de Maand van de Geschiedenis?
  • 14.15 uur: Waarom haakt Flevoland aan op de Maand van de Geschiedenis?
  • 14.30 uur: Uitleg van het thema 2016 van de Maand van de Geschiedenis
  • 14.45 uur: Workshop 'Hoe kunt u deelnemen aan de Maand van de Geschiedenis'
  • 16.00 uur: Bespreking uitkomst workshop
  • 16.15 uur: Afsluiting met borrel

De Inspiratiebijeenkomst is een initiatief van Bataviawerf, Nieuw Land Erfgoedcentrum, FlevoMeer Bibliotheek, de nieuwe bibliotheek Almere, Toerisme Flevoland en de landelijke organisatie van de Maand van de Geschiedenis.  

Workshop 'Hoe kun je deelnemen aan de Maand van de Geschiedenis'

De opzet van de workshop voor de Maand van de Geschiedenis is om actief aan de slag te gaan samen met andere Flevolandse ondernemers en (culturele)instellingen om te kijken waar de kracht van het Flevolandse aanbod zit op het gebied van activiteiten en arrangementen. Een actieve en praktische workshop met tastbare resultaten hoe je als ondernemer/instelling (gratis) kunt deelnemenaan de Maand van de Geschiedenis 2016.

De workshop wordt begeleid door Janine Swaak. Zij heeft veel ervaring met het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden en het begeleiden van processen & workshops.

Aanmelden kan via deze link.