Markerwaarddijk nacht dicht voor onderhoud en voor evenement

02/06/2016

De Markerwaarddijk van Lelystad naar Enkhuizen gaat begin juni een nacht dicht voor alle verkeer om een aantal onderhoudsklussen uit te voeren. Ook gaat deze weg dicht op zaterdagavond 2 juli voor het houden van een ploegentijdrit voor wielrenners.

De weg wordt afgesloten vanaf vrijdag 3 juni om 21.00 uur en de volgende ochtend op 4 juni gaat de weg om 05.00 uur weer open. Zaterdag 2 juli gaat de weg dicht tussen 19.00 uur en 22.15 uur. Stichting Wielerstad Enkhuizen organiseert dit evenement en zij zorgen in dit geval voor de omleiding, afzetting en communicatie. Het verkeer vanuit zowel Flevoland als Noord-Holland wordt omgeleid via Amsterdam (A1 - A10 - A7).

Werk in uitvoering
De tijdelijke afsluiting van de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is nodig om in één klap diverse onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Zo worden de bermen gemaaid, de vluchtstroken geveegd, lichtmasten hersteld en worden ontbrekende reflecterende glasbollen in het wegdek vervangen. De provincie en Rijkswaterstaat gaan beide aan het werk, zodat de overlast beperkt is. Ze doen dit twee keer per jaar in de nacht. Dan maakt namelijk maar een beperkt aantal mensen gebruik van de weg en het komt de veiligheid ten goede.

Informatie
Vanaf maandag 16 mei zijn de vooraankondigingsborden geplaatst bij de Markerwaarddijk. Tijdens de afsluiting op 3 juni wordt de afsluiting ook op toegangswegen vermeld en worden verkeersregelaars ingezet om verkeer dat toch de dijk op wil, te wijzen op de omleidingsroute. Een aantal ondernemers van wie de provincie weet dat zij veel gebruik maken van de Markerwaarddijk, wordt vooraf geïnformeerd.