Minisymposium LHBT 'Zijn wie je bent – ook op je werk'

30/08/2016

Minisymposium LHBT en werk op dinsdag 11 oktober om 14.00 uur in de FlevoMeer Bibliotheek aan de Promesse in Lelystad.

Zijn wie je bent – ook op je werk

Je bent lesbisch, homoseksueel, bi of transgender.  Welke rol speelt dat op je werk? Bij sollicitaties? In je relatie met collega’s? En hoe is dat in Lelystad?

Dinsdagmiddag 11 oktober (Coming Out Dag) organiseren FlevoMeer Bibliotheek en Bureau Gelijke Behandeling Flevoland een minisymposium over LHBT en werk. Waar gaat het heel goed en wat kunnen we van die bedrijven of maatschappelijke organisaties leren? Op welke terreinen is nog vooruitgang te boeken? Hoe ‘ open up’ kun je en wil je als medewerker zijn?

Graag nodigen we Lelystadse ondernemers en hun medewerkers uit om met ons en met elkaar in gesprek te gaan.

Tijdens de middag zijn er drie sprekers:

  • Arja Kruis, directeur Bureau Gelijke Behandeling Flevoland zal iets vertellen over de recente landelijke rapporten over seksuele diversiteit op de werkvloer.
  • Susanne Schattenberg, bestuurslid Werk van de Stichting Gendertalent en senior HR-strateeg bij Tempo Team Business Consultancy , spreekt over ervaringen van transgenders op de werkvloer. Wat kunnen we samen doen ter verbetering van hun positie?
  • Ed Faas (gevraagd), die bij de Nationale Politie verantwoordelijk is voor o.a. diversiteit zal spreken over de Kracht van het Verschil en wat dit programma betekent voor de Nationale Politie.

Na de pauze worden alle deelnemers uitgedaagd hun eigen mening en visie op het thema te delen.  Tot slot afloop is er gelegenheid te netwerken bij een drankje.

De toegang tot het minisymposium is gratis. Opgave graag voor 1 oktober via info@bureaugelijkebehandeling.nl