Open dag: Delibugs bestaat vijf jaar!

25/09/2016

Delibugs bestaat vijf jaar en dat wil moederbedrijf Insect Europe B.V. vieren door een gezellige en informatieve open dag te organiseren op 26 september 2016. Linksom of rechtsom zullen eetbare insecten een belangrijke rol gaan spelen in de wereldwijde behoefte aan duurzame eiwitbronnen. Naast allerlei plantaardige opties is de ontwikkeling van deze dierlijke voedselbron niet meer te stoppen.

Openheid en transparantie is enige manier om vertrouwen te krijgen van de consument en het bedrijfsleven. Door toonaangevend te zijn in de verdere ontwikkeling van deze sector wil Insect Europe in gesprek komen met producenten en verwerkers van voedsel. Nieuw is het krekelmeel, deze en andere poeders vormen hoogwaardige en duurzame ingrediënten als grondstof voor de voedingsindustrie. Onlangs is er een crowdfundingcampagne gestart om de verwerking verder gestalte te geven.

Ger van der Wal en zijn team nemen je tijdens de open dag mee in de wereld van eetbare insecten, ook is er een beursvloer waar insecten gegeten kunnen worden en veel informatie kan worden opgedaan. Niet veel mensen hebben ooit een insectenkwekerij van binnen gezien, daarom stelt Delibugs haar gasten tijdens de open dag in de gelegenheid deel te nemen aan rondleidingen in de krekelhouderij.

De aftrap wordt om 9.30 uur gedaan door Jan Huitema (Europarlementariër namens de VVD in de Landbouw- en Milieucommissie) en Jan-Nico Appelman (Gedeputeerde van de Provincie Flevoland). Zij zullen de aanwezigen toespreken over het belang van deze nieuwe sector in de regio en Europa. Er worden diverse inspiratiesessies gegeven door o.a. Arnold van Huis; expert op het gebied van eetbare insecten, inmiddels gepensioneerd maar nog steeds verbonden met Wageningen Universiteit en Research. 

Toegang is gratis, graag opgeven via info@delibugs.nl of via Facebook.
Het volledige programma is te vinden op de website van Insect Europe.