Koelwagen Voedselbank gefinancierd door GSF Glasgroep

08/02/2017

Voedselbank Lelystad voorziet een groot aantal Lelystadse gezinnen van eten. Een aantal BKL leden heeft in 2015 onderzocht hoe ook zij hier een bijdrage aan kunnen leveren en zo is Stichting Vrienden van de Voedselbank Lelystad geboren. De BKL is blij met de vele donaties. Zo heeft ook GSF Glasgroep tijdens haar 25 jarig bestaan een mooi bedrag bij elkaar gespaard; dit is gebruikt om de koelwagen van de Voedselbank mee te financieren.

Stichting Vrienden van de Voedselbank

Armoede kan iedereen overkomen. Zoals gezegd zijn ook veel gezinnen in Lelystad afhankelijk van een voedselpakket. Om deze mensen van voldoende eten te voorzien, werkt de Voedselbank Lelystad samen met diverse bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Stichting Vrienden van de Voedselbank draagt hier aan bij en richt zich op het werven van geld voor de Voedselbank.

Mooie donatie van GSF Glasgroep

De Stichting Vrienden van de Voedselbank is niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft GSF Glasgroep tijdens de viering van hun 25 jarig bestaan een mooi bedrag bij elkaar gespaard. “We hebben gasten gevraagd om, als ze een cadeau wilden overhandigen, dit in de vorm van een donatie voor de Voedselbank wilden doen”, vertelt directeur Maarten Rood. Met het opgehaalde bedrag is de koelwagen van de Voedselbank gefinancierd. “Ik zou het iedereen aanraden om ‘vriend’ van de Voedselbank te worden, wij zijn dit zelf al sinds de zomer van 2015. Het geld wordt goed besteed en komt altijd écht bij de mensen terecht”, aldus Maarten Rood.

Adverteren op de koelwagen

De koelwagen van de Voedselbank Lelystad was hard nodig. Steeds meer voedselproducenten konden geen producten meer aanleveren, omdat de Voedselbank geen gekoeld vervoer tot had. Met de nieuwe koelwagen, mede gefinancierd door GSF Glasgroep, zijn inmiddels al heel wat kilometers gereden. Natuurlijk veel in en rond Lelystad, maar ook regelmatig naar Amsterdam en Rotterdam. Het is mogelijk om een advertentieplek op de koelwagen af te nemen voor € 1.000,- per jaar met een duur van drie jaar. Neem hiervoor contact op.