Marco Weernink, eigenaar Werkcon: “Kennis opdoen en delen met medeondernemers is belangrijk”

12/04/2017

Marco Weernink heeft samen met zijn broer Leo het bedrijf Werkcon van zijn vader overgenomen. Het bedrijf is in 1975 opgericht en de twee broers stonden al als kind ’s avonds met hun ouders in de zetterij het materiaal te verwerken wat een dag later op de bouw gemonteerd werd. Je kan dus wel zeggen dat het er met de paplepel is ingegoten. Inmiddels zijn de broers een jaar lid van de BKL. “We vonden het belangrijk om kennis op te doen én te delen met medeondernemers in Lelystad”, aldus Marco.

Over Werkcon

Bij Werkcon draait het allemaal om metalen profielen. “Leverancier, producent en ontwikkelaar, we zijn het allemaal”, vertelt Marco. “Maar naast de metalen profielen, houden we ons de laatste jaren ook veel bezig met de huizenbouw in staalframe.” Het Lelystadse bedrijf telt momenteel 28 medewerkers en samen met hen maken de twee broers het ondenkbare mogelijk. Denk maar aan stalen villa’s op Bonaire! “Inmiddels zijn we ook internationaal bekend”, beaamt Marco. “Vanuit Lelystad vinden onze producten hun weg naar landen als de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Engeland en daarnaast kan je onze profielen als halffabricaat wereldwijd tegenkomen.”

De BKL geeft je andere inzichten

Hoewel Werkcon pas één jaar lid is van de BKL, is er al veel gebeurd. Zo maakte het bedrijf in januari kans op de prestigieuze BKL Trofee, welke net aan hun neus voorbij ging. “De ervaringen die wij bij de BKL hebben opgedaan zijn enorm goed bevallen”, vertelt Marco. “Het delen van informatie en vraagstukken met medeondernemers in andere branches helpt ons met het maken van beslissingen.” Wat Marco betreft is het simpel: alle Lelystadse ondernemers zouden zich bij de BKL moeten aansluiten. “Ik heb gemerkt dat de BKL voor ondernemers een verlengstuk is voor bepaalde vraagstukken”, legt Marco uit. “Ik raad het daarom iedere Lelystadse ondernemer aan om zich bij de BKL aan te sluiten!”