Jaarlijkse charity filmavond Rotary Lelystad

13/04/2017

Op woensdag 19 april organiseert Rotary Lelystad haar jaarlijkse charity filmavond. De film 'Levende rivier' van Ruben Smit - de maker van De Nieuwe Wildernist - draait die avond in de Agora. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het goede doel. Ruben Smit verzorgt de inleiding van zijn nieuwe productie. 

Over Levende Rivier

Levende Rivier is een natuurdocumentaire. In de documentaire vaart Ruben Smit met zijn kano de Nederlandse rivieren af van Lobith tot aan de Noordzee. Een expeditie met avontuurlijke overnachtingen langs de onbekende waterwegen. Vanaf het water, met zijn kano, kan hij het huidige Nederlandse rivierengebied op unieke wijze ervaren. In alle seizoenen, op bijzondere momenten. Een spectaculair, nieuw waterland, een landschap van nevengeulen en rivierduinen, van ooibossen en kwelmoerassen. Op zoek naar bever en lepelaar, ringslang en rivierrombout, zeearend en zomersneeuw. Vaar mee op zijn reis door een uniek, nieuw Nederland. Onderweg legde hij in hoge kwaliteit natuurbeeld alle planten en dieren vast die hij tegenkomt.

Mede mogelijk gemaakt door...

Rotaryclub Lelystad en Rotaryclub Lelystad-Batavia maken deze filmvertoning in Agora mogelijk. Een deel van de opbrengst gaat naar de organisatie van Het Zomerkamp voor kinderen bij het Bovenwater.

  • bij 300 bezoekers is er een netto opbrengst van € 1.440
  • bij 400 bezoekers is er een netto opbrengst van € 2.420
  • bij 500 bezoekers is er een netto opbrengst van € 3.400
  • bij 562 bezoekers is er een netto opbrengst van € 4.000

Programma

De lezing van Ruben Smit begint om 20.00 uur; direct gevolgd door de documentaire, die 75 minuten duurt. Na afloop staat er een drankje en een hapje klaar.

Kosten

Kaarten kosten € 17,50 (inclusief 2 drankjes en een hapje) en zijn te bestellen bij de kassa van Agora of via de website. Begunstigers van Het Flevolandschap krijgen een korting van € 2,50 per persoon (max. 2 kaarten per begunstigerspas) en betalen dus € 15 per kaartje. Gebruik daarvoor de code DONAFLEVO.

Meer informatie over de avond vind je hier.