In coronatijd besteedt BKL onverminderd maar aangepast aandacht aan belangenbehartiging, kennisdelen en netwerken

Lelystad, 23 oktober 2020

De laatste aanscherpingen van de Coronamaatregelen zijn teleurstellend, maar waren gezien de huidige hoge besmettingsgraad onontkoombaar. Voor de één pas op de plaats en voor de ander weer een paar stappen terug.  Daar waar ik in het voorjaar niemand kende met een besmetting, kwam het de laatste weken toch dichterbij en hoorde ik van meerdere ondernemers in onze ledenkring dat zij zelf besmet waren geweest of een of meerdere van de medewerkers. Voor een deel verklaarbaar doordat er veel meer getest wordt, maar ook doordat er steeds meer mensen minder scherp waren op de 1,5 meter afstand en ook niet iedereen thuis bleef die symptomen had. Nu zie ik weer veel meer mensen vanuit huis werken en worden vele fysieke contactmomenten afgezegd.

Ook wij als Bedrijfskring Lelystad waren voorzichtig weer wat activiteiten aan het organiseren, maar zijn door de actualiteit ingehaald. Als visitekaartje van ondernemend Lelystad vinden wij dat we ons scherp aan de maatregelen en adviezen moeten houden. Dus dat betekent voorlopig geen activiteiten in openbare of conferentieruimtes. Binnenkort hopen we een aantal alternatieven aan u te presenteren.

Positief zijn de ontwikkelingen binnen het energiecollectief van de Bedrijfskring Lelystad. Vul het aanvraagformulier in en beoordeel of u ook serieus kunt besparen.

In samenwerking met de gemeente en City Marketing Lelystad werken we aan een initiatief om lokaal inkopen te stimuleren en te vereenvoudigen.

Vergeet u daarbij vooral ook niet onze lokale horeca. En als u snel wilt weten of u of een van medewerkers besmet is met Covid-19 dan kunt u gebruik maken van de sneltest in de Platinastraat op industrieterrein Oostervaart.

Ik wens u allen sterkte voor de komende periode en laten we het weer samen doen.

Met vriendelijke groet,
Dirk Jan Verdoorn
Voorzitter Bedrijfskring Lelystad