M2O presentatie 28 augustus 2015

Het weer was prachtig, de hal van het Mechanisch Erfgoed Centrum meer dan inspirerend en ruim 330 ondernemers in de zaal, en allemaal muisstil…..

Muisstil toen men met elkaar vlak voor de opening van het evenement naar de topprestatie van Dafne Schippers keken! Het was een kippenvelmoment en de opmaat naar een inhoudelijk sterk programma.

Lelystad Airport directeur Erik Lagerweij nam ons mee in de directe toekomst van de ontwikkelingen en dan zelfs heel specifiek naar de aanbestedingstrajecten. Peter Mustert, inkoper Schiphol Group, gaf nog eens duidelijk aan waar men op moet letten met een dergelijke aanbesteding. De gouden tip is met name met regelmaat kijken op de website; www.lelystadairport.nl waar een speciaal tabblad is met alle actuele aanbestedingen. Frans Groot van QAPS, lid van de Bedrijfskring Lelystad, gaf op geheel eigen wijze een kijkje in de wereld van een vliegtuigspuiter. Een boeiend verhaal over hoe hij is besmet geraakt met het Aviation-virus en waarom je als ondernemer wel of niet in deze wereld zou moeten stappen.  Na de pauze spraken voorzitter Vereniging Bedrijfskring Almere, Hans Marsé en projectleider provincie Flevoland, mevrouw Hedwig Boerrigter de zaal toe over de ontwikkelingen van de Floriade 2022. Er is nog niet veel concreet te zien, maar let op! Er is veel gaande. 
Eén van de bezoekers; “ik heb me werkelijk nooit gerealiseerd dat ook de Euromast een overblijfsel is van de Floriade van 1960, wat zou er over 50 jaar overblijven van de Floriade 2022?” het is nu de tijd om aan te haken om geschiedenis te schrijven.

Na het officiële programma werd er nog goed gebruik gemaakt van de netwerkvloer, waaronder een heel groot aantal BKL leden. Onder het genot van een hapje en een drankje ontmoeten ondernemers uit Flevoland en de Veluwe elkaar! “ Zelfs wanneer de Airport of de Floriade niet aansluit bij je bedrijfsacitviteiten is het goed om bij dit soort evenementen aanwezig te zijn” , aldus een enthousiaste netwerkster.

Volgend jaar zal de Diamant van Midden Nederland de lead nemen in de organisatie van het vervolg van M2O.

Presentatie M2O f/files/download?f=2018-08-2820presentatie20m2o-2.pdf