BKL Meet & Greet airport 28 oktober 2016

Dura Vermeer en Viggo zoeken samenwerking met Flevolandse ondernemers

De bedrijven die de aanbesteding voor Luchthaven Lelystad wonnen, staken vrijdagmiddag, 28 oktober, op een door de Bedrijfskring Lelystad bij AIS georganiseerde bijeenkomst, nadrukkelijk hun hand uit naar het Lelystadse/Flevolandse bedrijfsleven.

Omgevingsmanager Marije Mooij van Dura Vermeer vertelde de bijna 250 aanwezige ondernemers dat 'haar' bedrijf verantwoordelijk is voor de aanleg en het onderhoud (voor een periode van 15 jaar!) van onder meer de nieuwe baan, het parkeerterrein en de verlichting. Ze lichtte vervolgens toe in welke stappen dit grote project tot stand zal worden gebracht.

Viggo neemt de complete dienstverlening van bagageafhandeling tot en met beveiliging op de luchthaven voor zijn rekening. Directeur Martijn Limburg streeft daarbij een hoog kwaliteitsniveau na en zei dat het verblijf op de nieuwe luchthaven ervaren moet worden als een ‘verrassend prettige passengers journey’. Beide sprekers lieten weten dat en hoe zij graag bereikbaar zijn voor de aanwezige ondernemers. Die luisterden met gespitste oren, terwijl dagvoorzitter Jack Schoone met enkele prikkelende vragen de uitnodiging aan het lokaal-regionaal bedrijfsleven wist aan te scherpen.

Aan het eind van de bijeenkomst deed BKL-directeur Irene Medema dat heel direct door enkele aanwezige ondernemers de microfoon voor te houden en de concrete vraag te stellen: wat betekent de nieuwe luchthaven voor jouw bedrijf?

Luchthaventafel

Jack Schoone interviewde wethouder Jop Fackeldey aan het begin van de bijeenkomst. Fackeldey vertelde dat hij buiten de provincie door de luchthavenontwikkeling al een heel andere, veel positievere benadering van Lelystad opmerkt. Luchthavendirecteur Erik Lagerweij schetste de fasen van ontwikkeling, waarbij de film over hoe de luchthaven er in 2040 uit kan zien, enthousiasme in de zaal losmaakte.

Ad Rutten, voormalig Schipholdirecteur, legde uit dat er een overleg - een zogenaamde Luchthaventafel – komt, waarvan hij voorzitter zal zijn. Aan dit overleg nemen bedrijfsleven, luchthaven en overheden deel. De opdracht is ervoor te zorgen dat de luchthaven zich als vestigingslocatie goed ontwikkelt en dat tevens de regio in economisch zin optimaal ervan profiteert.

Het slotwoord was voor de kort geleden aangetreden burgemeester van Lelystad Ina Adema. Ook zij sprak van een kansrijke vestigingsplaats en  wenste de ondernemers veel succes.