Bedrijfsbezoek 'De middag van de Lelystadse Boer'

We gaan weer op bedrijfsbezoek en wel bij de Lelystadse Boer dit keer! Op donderdag 5 november kun je van 16.00 tot 18.00 uur alles ontdekken over boeren in Flevoland. Er zijn drie ondernemers die hun boerderij openstellen om te bezoeken.

Boerderij 1. Fruitteler Nico Florissen, Knooplaan Dronten (net buiten gemeentegrens Lelystad)
Dit is een moderne fruitteler met eigen koeling. Florissen laat een deel van zijn appels persen tot een heerlijk sap. Het persen gebeurt niet op het eigen bedrijf. De pluk is in september en oktober, dan heeft hij geen tijd, maar als je in november komt, dan ligt de nieuwe oogst te pronken. De koeling (op zonne-energie) is van zo'n hoge technische kwaliteit dat zijn appels tot in mei, juni wel goed en vers kunnen blijven. Bekijk hieronder het filmpje van Florissen:

Boerderij 2. Melkveehouder Seinstra, Knarweg 10 Lelystad (precies aan de voet van de landingsbaan)
Hypermodern melkveebedrijf met zonne-energie. De familie Seinstra produceert melk, met gebruik van volledig geautomiseerde en ICT-systemen. Dat betekent veel data verzameling en gebruik om de koeien een optimaal leven, met optimale melkproductie te realiseren. 

Boerderij 3. Fam. Roos (Meeuwenweg, Zeewolde
De familie Roos heeft een akkerbouwbedrijf. Arie is een jonge boer en heel enthousiaste verteller. Ze telen de gebruikelijke Flevolands producten: aardappel, uien, suikerbieten, peen en hebben eigen opslag. Een pracht gezicht als in november de schuren vol liggen! De boerderij heeft zonnepanelen en een windmolen. Deze duurzame energiebronnen zijn voor boeren een onderdeel van de bedrijfsvoering. 

Aanmelden
Meld je aan via de groene knop (inloggen met persoonlijk account).

Voor dit evenement is plek voor 45 personen (maximaal 2 personen per lidmaatschap) waarbij we een verdeling maken op basis van organisatiegrootte:
•    Er is plek voor 15 leden van 0-5 medewerkers
•    Er is plek voor 15 leden van 5-10 medewerkers
•    Er is plek voor 15 leden van +10 medewerkers

Als een categorie vol is, kun je aanmelden voor de reservelijst. Die plekken worden verdeeld na afzegging of als er plekken vrij zijn in de andere categorieën.

Keuze van bedrijf
Je kunt inschrijven voor een bezoek aan 1 van de 3 deelnemende boerderijen. Per boerderij kunnen 15 personen deelnemen. Dan lukt het prima om 1.5 m afstand te houden en toch nog elkaar te horen. Bovendien zijn de bezoeken in schuren/stallen en buiten, dus ventilatie is in orde. Zorg er wel voor je t.z.t. warm te kleden en stevige schoenen aan te hebben die vies mogen worden.

Geef op het inschrijfformulier aan welke boerderij je graag bezoekt. Je kunt een eerste tweede en derde keus opgeven, voor het geval het maximum aantal deelnemers bij de boerderij van je eerste keuze is overschreden.