Rabobank

Extra informatie
Rabobank heeft in samenwerking met chef-koks Ron Blaauw, Margot Janse en Dick Middelweerd het bijzondere kookboek ‘ROOTS’ gemaakt. Zij bezochten boeren in Peru, Tanzania en Vietman en lieten zich door hen inspireren. De boeren krijgen dankzij de steun van Rabobank Foundation toegang tot werk, educatie en sociale activiteiten, zoals sport en cultuur, met als doel het verbeteren van de omvang en kwaliteit van hun productie en door het versterken van diverse voedselketens.

In ‘ROOTS’ kun je de ‘keten van jouw eten’ zien. Van boontje tot bonbon, van zeboe tot zuivel en van top tot thee. In diverse verhalen en interviews lees je hoe Rabobank zich inspant om een belangrijke bijdrage te leveren aan de oplossing van het wereldvoedselvraagstuk. Is er in 2050 genoeg eten voor álle ruim negen miljard mensen op de wereld? Hoe kunnen ondernemers in de voedselketen de voedselproductie op een duurzame wijze verdubbelen? De Rabobank draagt dit uit in haar visie Banking For Food

Interesse? Neem direct contact op met Wilke van Ittersum.