BKL Home Edition Gala 2021

Vier ondernemers in de prijzen tijdens succesvolle thuiseditie BKL Gala

Op zaterdag 9 januari 2021 organiseerde Bedrijfskring Lelystad online het BKL Home Edition Gala ‘The Show Must Go On-line’. Hier werden 3 nieuwe ondernemersprijzen uitgereikt. Om in deze turbulente tijd met elkaar verbonden te blijven, wilde de ondernemersvereniging toch het nieuwe jaar met elkaar vieren en samen proosten op betere tijden. Het online evenement werd mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors.

Online activiteiten

Alle BKL leden ontvingen de week voorafgaand aan het online spektakel een speciaal BKL Gala pakket. Een pakket vol met feestelijke producten van lokale ondernemers. Via de feestelijke webpagina konden de gasten thuis genieten van sfeervolle muziek met de speciaal voor het online gala samengestelde digitale afspeellijst. Hoewel anders dan normaal ontbraken ook dit jaar de officiële BKL Gala foto’s niet. In de online BKL Gala photobooth konden de gasten hun eigen foto maken en stylen met passende stickers.

Livestream

Het officiële programma was als livestream te volgen via de website waarbij Lelystadse zangtalenten een speciale uitvoering van ‘The Show Must Go On’ verzorgden. In de livestream gaf BKL-voorzitter Dirk-Jan Verdoorn zijn nieuwjaarspeech. In zijn speech riep hij de gemeente Lelystad en de lokale ondernemers op vooral lokaal in te kopen om de economie op gang te houden en de door Covid-19 zwaar getroffen ondernemingen te ondersteunen. Ook maakten hij, voorzitter van de prijzenjury Rosanne Dijkstra en waarnemend burgemeester Henry Meijdam de winnaars bekend van de drie ondernemersprijzen. 

BKL Jury kiest KernGezond Lelystad als winnaars BKL Inspiratieprijs

De drie genomineerden voor de BKL 'Inspiratie' prijs waren Dutch Event Carpets, Espol plastics bv Spuitgieten (Mondmaskers uit de polder) en KernGezond Lelystad. Deze prijs is voor het bedrijf dat zich goed manifesteert ondanks of dankzij de crisis. Hierbij draait alles om veerkracht. Hoewel alle genomineerde bedrijven er op dit vlak uitspringen, heeft de prijzenjury KernGezond Lelystad uitgeroepen als winnaar van de BKL Inspiratie prijs. Eigenaar Chris Bruijn reageerde tijdens de prijsuitreiking dat hij het super vindt om deze prijs te mogen ontvangen en sprak verder ook zijn waardering uit voor de twee andere genomineerde bedrijven. “Alle drie hebben we iets voor de maatschappij kunnen betekenen, juist in deze periode”, aldus Chris Bruijn.

Publiek kiest 3 winnaars

Net als elk jaar konden leden stemmen om de winnaar van de publieksprijs te kiezen. Er waren dit keer zelfs twee publieksprijzen. De BKL Impact prijs was voor sociaal betrokken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Start-ups die in deze uitdagende tijd een bedrijf of nieuw initiatief waren gestart konden genomineerd worden voor de Start Up Pluim. De BKL Impact prijs werd gewonnen door Van Wijnen Lelystad. Andere genomineerden hiervoor waren Amex Logistics BV en GIVT. Voor het eerst in de geschiedenis was er dit jaar ook een gedeelde eerste plaats. Voor de Start Up Pluim waren EetSmakelijk.nl, Konditorei Noor en Studio Daagsch (Flevour Box) genomineerd. Het publiek koos Eetsmakelijk.nl en Studio Daagsch als winnaar.

Bekijk hier de feestpagina met de video van de livestream