Terugblik 2023

Werkbedrijf Lelystad winnaar BKL Trofee en Dutch Cups wint BKL Award tijdens BKL Gala 2023

Op zaterdag 14 januari vond na 3 jaar eindelijk het jaarlijkse BKL Gala weer plaats en werden de ondernemersprijzen BKL Trofee en Award uitgereikt. Voorzitter van de BKL Trofee Commissie Arnoud Booij maakte samen met locoburgemeester Dennis Grimbergen en BKL directeur Dirk Jan Verdoorn bekend dat Werkbedrijf Lelystad met de BKL Trofee naar huis ging. De leden van Bedrijfskring Lelystad wezen Dutch Cups aan als winnaar van de BKL Award.

BKL Trofee winnaar: Werkbedrijf Lelystad

Welk bedrijf uiteindelijk met de BKL Trofee naar huis gaat, wordt ieder jaar besloten door de BKL Trofee Commissie; zij kijken naar innovativiteit, duurzaamheid en betrokkenheid van de genomineerde bedrijven. Ook hadden BKL leden tot begin januari de tijd om hun voorkeur per e-mail door te geven de jury. Aan de hand van deze input, de bedrijfsbezoeken en een uitgebreid overleg, wees de jury dit jaar Werkbedrijf Lelystadaan als winnaar. Arnoud Booij: “Het krijgen van voldoende en goed personeel is afgelopen jaar en ook het komend jaar, één van de grootste uitdagingen voor ondernemers. Werkbedrijf Lelystad helpt ondernemers met het vinden van deze mensen. Indirect helpt het Werkbedrijf dus Lelystadse ondernemers te ondernemen en zij vervullen daarmee een belangrijke rol voor alle ondernemers in onze stad. Daarnaast zorgt de unieke wijze waarop zij invulling geven aan deze rol, waarbij langdurige relaties met cliënten en ondernemers centraal staan, dat zij deze prijs dan ook verdienen.”  Andere genomineerden waren KSP kunstgras en Toms Creek.

Publiekprijs BKL Award: Dutch Cups

De BKL Award gaat naar het bedrijf dat de meeste stemmen van BKL leden - het publiek - ontvangt. Alle BKL leden konden tijdens het Gala hun stemvoucher inleveren in een stembus; deze werden bij elkaar opgeteld. Dutch Cups werd tot winnaar uitgeroepen. Andere genomineerden waren Cloudcarrier en RAM Mounts Benelux.

Succesvol ondernemersfeest

Het BKL Gala was ook dit keer nagenoeg uitverkocht. De 750 bezoekers genoten van een feestelijk programma in het in ‘a touch of gold’ thema versierde AGORA theater. Het BKL Gala 2023 werd gepresenteerd door directeur Bedrijfskring Sandra Kamp. In zijn nieuwjaarstoespraak benadrukte voorzitter Dirk Jan Verdoorn dat we ook komend jaar weer samen bouwen aan het succes van morgen en hoe we ons als Bedrijfskring blijven inzetten voor de belangenbehartiging, kennisoverdracht en het bedrijvennetwerk in Lelystad. Sandra Kamp ging in gesprek met wethouder Economische Zaken en tevens locoburgemeester Dennis Grimbergen over de uitdagingen en kansen voor ondernemen in Lelystad. Na de prijsuitreiking van de BKL Trofee en Award barstte het ondernemersfeest los met verschillende artiesten zoals de band Release, Parisien, New Timeless en Mick Monday. Samen proostten de ondernemers op een goed begin van het ondernemersjaar 2023.

BKL organiseerde het BKL Gala wederom in samenwerking met Peter Rijsenbrij Producties, met bijdragen van diverse sponsorende leden en met speciale dank aan AGORA Theater.

Bekijk de aftermovie

 

Overzicht sponsoren BKL Gala 2023

Achtergrondinformatie BKL Trofee en Award 2022

Fotoalbums BKL Gala 2023