Oproep ondertekening petitie behoud rechtbank in Lelystad

05/10/2015

Graag vragen we uw aandacht voor bijgaand bericht dat we ontvingen over de ontwikkelingen met betrekking tot de rechtbank in Lelystad.

Hierin wordt een oproep gedaan een petitie te tekenen via http://rechtbanklelystad.petities.nl

Deze zal volgende week worden aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie die dan een hoorzitting houdt over de plannen om de rechtspraaklocaties verder te beperken. Voor ons gebied zou dat betekenen dat er geen rechtbank meer in onze provincie zetelt en burgers en ondernemers voor zittingen vooral aangewezen zijn op Utrecht en recht wordt gesproken door rechters die in Utrecht zetelen. Dat betekent voor velen in het gebied ook een toename van reistijd en reiskosten. Bovendien zal deze sluiting in Lelystad arbeidsplaatsen kosten en een leeg gebouw opleveren in ons centrum.

Alvast onze dank voor deelname aan de petitie!

  

foto: de ondertekening van de petitie in verband met de ongewenste sluiting van de rechtbank Lelystad door advocaat Cees Okkerse namens de Flevolandse advocaten, Burgemeester Horselenberg, Commissaris van de Koning Verbeek en namens de rechtbank Lelystad medewerkers rechter De Haas​