Afsluiting festiviteiten 30 jaar Bataviawerf

04/11/2015

De hele maand oktober heeft de Bataviawerf in het teken gestaan van het 30-jarig jubileum. Met een succesvolle netwerkbijeenkomst is de jubileummaand op passende wijze afgesloten.

De Bataviawerf kijkt terug op een zeer geslaagde jubileummaand. Na de aftrap met de speciale scholendagen begin oktober hebben de hoogtepunten elkaar in rap tempo opgevolgd. Ruim 1200 Lelystadse basisschoolleerlingen zijn te gast geweest op de Bataviawerf voor een interactieve theatertour die met veel enthousiasme is ontvangen.

Op 3 oktober is samen met de familie Vos en een grote groep reünisten teruggekeken op 30 jaar Bataviawerf en op de feitelijke verjaardag, zondag 4 oktober, waren ruim 2300 bezoekers te gast op de werf tijdens de publieksdag. Zij zijn die dag tevens getuige geweest van de officiële kiellegging van het nieuwe scheepsbouwproject van Stichting Batavialand op de Bataviawerf, de reconstructie van een waterschip. Dit project is de komende jaren te volgen op de werf.

Dinsdag 27 oktober waren relaties van de Bataviawerf te gast op de scheepswerf voor een feestelijke netwerkborrel, georganiseerd in samenwerking met Bedrijfskring Lelystad. Daarmee zijn de officiële activiteiten in het kader van het jubileum afgerond.
Deze tweede week van de herfstvakantie en tevens laatste week van de Maand van de Geschiedenis, zijn er nog vele extra activiteiten op de Bataviawerf. Kijk voor de activiteitenkalender op www.bataviawerf.nl.