Student Career Support slaat brug tussen hoger onderwijs en arbeidsmarkt

22/03/2016

Windesheim Flevoland gaat samenwerken met Burger Support, een bureau voor HRM-advies, Interim Management en Werving & Selectie uit Lelystad.

Pilot

Onlangs is een pilot voor de inhouse Student Career Support gestart. HR Consultant en oud-student van Windesheim Flevoland Sabrina Vorstenbosch gaat studenten koppelen aan bedrijven en instellingen voor Comakerships, stages en bijbanen. Ook fungeert zij als vraagbaak voor docenten, die via Sabrina ook gebruik kunnen maken van het uitgebreide werkgeversnetwerk van Burger Support. Bijvoorbeeld als zij op zoek zijn naar projectopdrachten of interessante gastsprekers. Sabrina is iedere dinsdagmiddag op de hogeschool aanwezig.

Sabrina Vorstenbosch rondde in 2015 haar studie Human Resource Management af en trad vervolgens in dienst bij Burger Support, waar ze ook haar afstudeercomakership deed. Ze staat dicht bij studenten en weet wat voor projecten en opdrachten zij zoeken. Ook kent ze de regionale markt en kan ze vragen van bedrijven vertalen naar studieopdrachten.

Comakerships
Bij Windesheim Flevoland verdienen studenten bijna de helft van hun studiepunten met Comakerships, stages en projecten. Een Comakership is een specifieke projectopdracht op hbo-niveau voor een student of een team studenten. Zij voeren deze opdracht uit voor een bedrijf of instelling. Studenten maken zelf afspraken met hun opdrachtgever en leveren binnen enkele maanden een product of dienst op. Bedrijven kunnen hun vraagstukken aanmelden via windesheimflevoland.nl/bedrijven