Veel interesse voor Flevoland op grootste toeristische vakbeurs ter wereld

22/03/2016

Deelname aan de Internationale Tourismus-Börse Berlin, de grootste toeristische vakbeurs ter wereld, is zeer positief geweest voor Flevoland. De beurs is een vooraanstaand ontmoetingspunt en informatiemarkt voor de internationale reisindustrie. En dé plek voor toeristisch Flevoland om relaties te ontmoeten, nieuwe contacten op te doen en business te genereren. Flevoland nam deel aan het Holland-paviljoen van NBTC Holland Marketing.

Grootste polder ter wereld

Aanleiding voor de deelname van Flevoland aan deze beurs is dat zestien bedrijven/organisaties in Flevoland de handen ineen geslagen hebben om in de komende jaren gezamenlijk actief de buitenlandse groepenmarkt te betreden via buitenlandse touroperators. En dit allemaal onder de ‘paraplu’: Flevoland de grootste polder ter wereld, maar 20 minuten van Amsterdam en met een breed en gevarieerd aanbod.

Veel interesse, o.a. door touroperators

Er is veel interesse voor Flevoland blijkt uit de vele afspraken die de afgevaardigden van Flevoland hebben op de beurs. ‘De afspraken zijn zeer divers’, aldus Alida Hilberdink van Toerisme Flevoland. ‘Van touroperators die al bekend zijn met de Nederlandse iconen en juist op zoek zijn naar nieuwe bestemmingen of pakketreisaanbieders die zoeken naar alternatieve hotelaccommodaties in de buurt van Amsterdam, tot specifieke aanbieders van natuur-, cultuur- en/of studiereizen. Touroperators kijken ver vooruit. Interessant in dit geval is bijvoorbeeld de Floriade die in 2022 in Flevoland plaats vindt. Naast de face-to-face afspraken komen er ook al aanvragen binnen via de mail. Bijvoorbeeld van een aanbieder van een riviercruise die een tussenstop gaat maken in Lelystad en haar gasten wil vermaken met interessante activiteiten. Hier kunnen de bedrijven/organisaties die de handen ineen geslagen hebben direct op inhaken. Na de beurs kan Flevoland niet stil gaan zitten want de follow-up is minstens zo belangrijk’.