Marfo BV Toponderneming en Daklapack winnaar BV Participatie Flevopenning

13/04/2016

BKL lid Marfo BV is verkozen tot Toponderneming 2016 van Flevoland. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland reikte de Flevopenning Toponderneming vrijdag 8 april aan een dolgelukkige Arnold Zuidgeest, directeur van Marfo, uit. 

De overige prijzen gingen naar Vabo Composites Flevopenning Innovatief, Daklapack BV Participatie Flevopenning en de studenten van Hogeschool Windesheim Almere team “Light Challenge” Flevopenning Comakership.

De 12e editie van het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen vond plaats bij het Werkbedrijf Lelystad, dat goed gevuld was met een kleine vijfhonderd ondernemers, bestuurders en politici. Zij waren getuige van de bekendmaking  van de winnaars van de vier Flevopenningen tijdens  een wervelende show onder leiding van presentatrice Lucille Werner.

Belonen van uitzonderlijke prestaties

Gedeputeerde Appelman zei blij te zijn dat de Flevopenningen ook na twaalf edities nog springlevend is en zelfs nog groeit. Appelman: “Dit podium biedt ons de gelegenheid om uitzonderlijke prestaties van bedrijven, instellingen en studenten te belonen en onze waardering uit te spreken. Zij blinken allemaal op hun eigen terrein uit in ondernemerschap, innovatie, maatschappelijk ondernemen of studie.”

Trots

Over Toponderneming Marfo zei Appelman: “Flevoland mag enorm trots zijn op een organisatie als Marfo. De innovatie en groei van dit bedrijf is ongelooflijk, zowel in aanbod als markten. Zowel het management als alle medewerkers verdienen deze prijs.”

Nieuwe Flevopenning

Dit jaar was er een nieuwe Flevopenning, speciaal voor de maatschappelijk verantwoorde onderneming of instelling die op het terrein van de Participatiewet uitzonderlijke prestaties heeft verricht. Uit de zes kandidaten voor de Participatiepenning 2016 werd Daklapack BV gekozen als winnaar.

Uit drie genomineerde bedrijven in de categorie Innovatie Flevopenning werd Vabo Composites als winnaar aangewezen voor de Flevopenning Innovatie 2016.

Flevopenning Comakership

Ook dit jaar werd de Windesheim Flevopenning Comakership uitgereikt. Een comaker is een bedrijf of instelling die HBO-studenten in de gelegenheid stelt  - meer dan in een stage –  op inhoud een opdracht uit te voeren. Van de drie genomineerde studententeams ontving Team Light Challenge uit handen van de Lelystadse burgemeester Margreet Horselenberg de begeerde onderscheiding.

Human Capital

Human Capital is één van de speerpunten van de provincie Flevoland. Dit is vanavond op diverse terreinen aan de orde geweest. Een financieel gezond bedrijf is pas echt gezond, als het ook investeert in mensen. Mensen zonder en met een afstand tot de arbeidsmarkt.