Uitvoeringsplan Voedsel: doe je mee?

11/04/2016

Gemeente Lelystad wil graag de verduurzaming van de stad versnellen. Ook op het gebied van voedsel. Samen met bedrijven en organisaties wil Lelystad werken aan gezond voedsel en minder verspilling, dichter bij de gebruikers. En aan een visie over andere activiteiten op agrarische gronden, zoals energie, slimme verwerking van afval en innovatief ondernemen.

De gemeente maakte daarom de Kadernota Duurzaamheid  en stelt daarbij nu een uitvoeringsplan voedsel op. Liefst samen met het bedrijfsleven! 

Uitvoeringsplan Voedsel: doe je mee?

Als ondernemer, organisatie of initiatiefnemer rondom voedsel en duurzaamheid vragen we jou van harte om een bijdrage. Liefst op korte termijn. Wat kun je doen?

Stap 1. Geef je op voor de Voedseltafel Lelystad: 21 april van 10.00 tot 12.30 uur

Wij nodigen je van harte uit voor de Voedseltafel bijeenkomst. Samen met andere ondernemers en initiatiefnemers bespreken we met jou je plannen en hoe die optimaal aan kunnen sluiten op ideeën van anderen en de gemeente. Deze voedseltafel is op donderdag 21 april van 10.00 tot 12.30 uur in Lelystad. Opgeven kan per mail via ingrid@biologischnetwerk.nl. Je ontvangt vervolgens nadere informatie.

Stap 2. Deel jouw wensen en plannen: liefst voor 15 april a.s.

Mail ons jouw wensen, plannen en business cases, zodat we ze op kunnen nemen in het uitvoeringsplan voedsel. Hiermee kan de gemeente Lelystad steun geven aan het realiseren van deze plannen en de lokale economie versterken. De gemeente kan de plannen ondersteunen door te verbinden, versnellen en te verankeren: denk aan regelgeving, bestuurlijke organisatie, (haalbaarheids)onderzoeken, evenementen en financiële middelen.

 Mail het antwoord op de volgende vragen:

De gemeente wil graag in mei het uitvoeringsplan behandelen in de gemeenteraad. Graag voor 15 april reageren.  

  1. Wat zijn de huidige activiteiten van jouw organisatie gericht op (een toenemend) gebruik van lokaal voedsel, verminderen van verspilling of andere activiteiten op agrarische gronden?
  2. Wat zijn jouw plannen en wensen om met voedsel meer business te realiseren of duurzamere resultaten te boeken?
  3. Wat heb je nodig van andere partijen om dit voor elkaar te krijgen? Bijvoorbeeld beoogde samenwerking met anderen, beoogde ondersteuning van gemeente, provincie of andere partijen.
  4. Heb je nog meer ideeën om voedsel in en om Lelystad te verduurzamen?

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden: Ingrid Veeman-Cremer via 06 - 303 96786 of ingrid@biologischnetwerk.nl

 

Meer lokaal voedsel in Flevoland: actiedag op 24 mei a.s.

Het uitvoeringsplan Voedsel brengen we als Voedseltafel Lelystad ook in op de Actiedag Lokaal Voedsel Flevoland, op dinsdag 24 mei van 16.00 tot 20.00 uur georganiseerd bij Boer Kok, Meerkoetenweg 9 in Lelystad. Op deze dag willen we de verbinding vinden met andere Flevolandse partijen en met meer gemeenten waar lokaal voedsel-initiatieven ondersteund kunnen worden. Wij nodigen alle BKL leden van harte uit deze dag (ook) in de agenda te zetten.