BKL lanceert stichting Vrienden van Voedselbank Lelystad!

28/04/2016

Ondernemers overhandigen een cheque van €10.000 aan de voedselbank

Bedrijfskring Lelystad was donderdagmiddag 21 april te gast bij de Voedselbank. We werden zeer gastvrij onthaald in het lunchcafé van het Werkbedrijf, dat net als de Voedselbank gevestigd is in het pand van Het Goed aan de Asfaltstraat. 

Ieder jaar kiest BKL een lokaal goed doel uit. Dit jaar viel de keuze op Voedselbank Lelystad (de Korenaar). Een aantal leden van de BKL heeft onderzocht hoe ze een bijdrage kon leveren aan de Voedselbank; Stichting Vrienden van Voedselbank Lelystad werd geboren. De stichting richt zich op het werven van geld voor Voedselbank Lelystad. Het bestuur van de stichting bestaat uit: Andrew Vosselman, Bob Jannink, Bert-Jan Bakker, Rhode de Heer en Irene Medema.

Fenneke Koster heeft het bestuur om niet geadviseerd en begeleid met de oprichting van de stichting. Communicatiebureau fresh focus ontwikkelde het logo en sponsorde de website www.vriendenvanvoedselbanklelystad.nl.

Iedereen kan vriend van Voedselbank Lelystad worden!

De afgelopen maanden hebben de BKL-leden niet stilgezeten: tientallen leden hebben zich aangemeld als Vriend van Voedselbank Lelystad en als resultaat hiervan konden wij  in het bijzijn van alle BKL leden een cheque ter waarde van €10.000 overhandigen aan directeur Eke Surink.. Het bestuur van de voedselbank was enorm verheugd en ook heel blij verrast met dit enorme bedrag. “Wat een prestatie van deze ondernemers! Fantastisch!”

Stichting Vrienden van Voedselbank Lelystad bedankt via deze weg iedereen voor zijn of haar bijdrage aan dit behaalde succes!

Overhandiging certificaat voedselveiligheid

Eerder op de dag was het al feest voor Voedselbank Lelystad.  Mevrouw Caroline de Graaf-Scheffer, bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Voedselbanken reikte namelijk het HG-certificaat voedselveiligheid uit aan mevrouw Eke Surink. Dit betekent dat De Korenaar op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne alles netjes op orde heeft.

Het certificaat wordt afgegeven als er minimaal een score van 80 punten wordt behaald. Voedselbank De Korenaar had een score van 92 punten. Het is nu zaak om de score minimaal gelijk te houden en waar mogelijk te verhogen. Elk jaar worden daartoe onaangekondigde inspecties gehouden.