Rabo Woonwinkel officieel geopend

28/04/2016

Afgelopen vrijdag 22 april opende Rabobank Flevoland haar nieuwe, tijdelijke Woonwinkel aan Dukaatplein 14 in Lelystad. De opening van de Woonwinkel loopt parallel aan de landelijke hypotheekcampagne van Rabobank: “Hypotheek binnen een week”. Daarmee maakt de bank duidelijk waar klanten op kunnen rekenen: snel zekerheid of je het huis van je dromen kunt kopen. Bovendien kan men zonder afspraak terecht bij de financieel adviseurs in de woonwinkel.

Rabobank had 3D straatartieste Marianne Schokkenbroek ingeschakeld om op een ludieke wijze vorm te geven aan de opening. Een 3D schildering van een trap door de wolken naar de woonwinkel, symboliseert het ‘zomaar even binnen lopen, met je droomhuis in gedachten’. Rabobank Flevoland denkt met de nieuwe Woonwinkel te voldoen aan de wensen van de klant; door op een eigentijdse manier dichtbij de woon- en leefomgeving van haar klanten nieuwe vormen van (tijdelijke) contactpunten aan te bieden.

Hypotheek binnen een week

De doorlooptijd in de markt voor het verkrijgen van een hypotheek is nog steeds lang. ‘Die gaan we nu verkorten,’ zegt Suzanne de Boer, manager Particulieren bij Rabobank. ‘Met “Hypotheek binnen een week” zetten we een nieuwe standaard in de markt en ook voor onszelf. Het is nou eenmaal leuker om met je huis bezig te zijn, dan met de financiering ervan. Hoe korter dit proces, des te beter. Het is zo ingericht dat we alles, vanaf het eerste telefoontje van de klant tot en met het passeren van de woning bij de notaris, binnen een week kunnen afhandelen. En bij onze nieuwe Woonwinkel in Lelystad, kan de klant ook nog eens zonder afspraak terecht voor een eerste oriëntatiegesprek.’

De klant speelt hierin zelf ook een cruciale rol. En er zijn afhankelijkheden van derden, zoals een notaris of een werkgever. De Boer: ’Waar het om gaat is dat we de klant snel de zekerheid kunnen geven of hij het huis dat hij op het oog heeft, ook daadwerkelijk kan kopen. Dat geeft rust en overzicht. En als de klant ook daadwerkelijk transport binnen een week wenst, dan kan dat. We doen geen concessies aan onze voorwaarden, advies en onze zorgplicht. Het kopen van een huis is immers één van de grootste financiële beslissingen in een mensenleven en dat vraagt uiteraard om zorgvuldigheid.’ Het feit dat klanten binnen een week de zekerheid hebben dat hun gewenste woning ook daadwerkelijk gefinancierd kan worden, wordt als zeer positief ervaren. Daarnaast wordt het transparante proces zeer gewaardeerd. De stappen waaruit het hypotheekproces bestaat zijn helder; klanten weten wat ze van de Rabobank mogen verwachten en wat Rabobank van hen verwacht.

Ook voor zzp’ers en flexwerkers

De Rabobank maakt óók voor zzp’ers een hypotheek binnen een week mogelijk. Daarnaast biedt de Rabobank zzp’ers een hypotheek tegen nagenoeg dezelfde voorwaarden als een klant die in loondienst is. Zo is het maximale leenbedrag voor zzp’ers bij de Rabobank gelijk aan dat van iemand in loondienst, dus tot 102% van de woningwaarde. Het vastgestelde inkomen van de ondernemer wordt bovendien volledig meegenomen in de berekening van het maximaal te lenen bedrag. Dit in tegenstelling tot andere geldverstrekkers, waar een zzp’er vaak minder kan lenen dan een particuliere klant in loondienst. Startende zzp’ers kunnen bij de Rabobank al na één jaar in aanmerking komen voor een hypotheek. Flexwerkers met één jaar aantoonbare werkervaring kunnen ook in aanmerking komen voor een hypotheek met een doorlooptijd van een week.