KNRM Lelystad organiseert de eerste Nationale Historische Reddingbootdag op 19 juni

19/05/2016

Op zondag 19 juni a.s. wordt door het KNRM reddingstation Lelystad de eerste Nationale Historische Reddingbootdag georganiseerd.

KNRM reddingstation Lelystad brengt deze speciale Vaderdag graag onder de aandacht. Behalve 13 historische reddingboten liggen er in de Bataviahaven schepen van de vereniging van schippers van rond- en platbodemjachten (VSRP). Met dit evenement sluit de organisatie verder aan bij de Nationale Oldtimerdag die dit jaar voor de 32e keer wordt georganiseerd. Het geheel wordt een uniek evenement onder het motto ‘Erfgoed dat beweegt’.

De historische reddingboten liggen afgemeerd rond het boothuis van KNRM. Het zijn schepen met een roemrijk verleden waaronder de ‘Insulinde’, ‘Dorus Rijkers’, ‘Tjerck Hiddes’, Prins Hendrik’ en ‘Johanna Louisa’. Bezoekers kunnen de schepen bezichtigen. Ook het boothuis staat dan open voor publiek. Je kunt zo van nabij kennis maken met het werk van de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Om de kosten van brandstof en verblijf van de deelnemende schepen te dekken zijn wij op zoek naar sponsors. Heb je nteresse of vragen over de mogelijkheden van sponsoring? Neem dan contact op met BKL lid Marco Versteijne van Dutch Diligence op 06-53409148 of marco.versteijne@gmail.com