Gemeente Lelystad zoekt partnership met netwerkleverancier

26/05/2016

Gemeente Lelystad vervangt op reguliere basis componenten uit haar ICT infrastructuur. Vanaf 2016 staat de vervanging van actieve HP-switch en HP-wireless componenten op de planning, waarbij Gemeente Lelystad een partnership met de netwerkleverancier aan wil gaan voor een periode van 5 tot 7 jaar.

Daarnaast wordt het partnership aangegaan om de ervaringen en expertise van de leverancier te kunnen aanwenden op die momenten dat Gemeente Lelystad deze nodig heeft.

Gemeente Lelystad maakt naast enkele fysieke werkplekken, hoofdzakelijk gebruik van virtuele werkplekken gebaseerd op Citrix. Op dit moment loopt project “Werkplek 2.0”, tezamen met de implementatie van een Mobile Device Management-oplossing. Vanuit dat project is er de vraag naar een stabiel (draadloos) netwerk. Door de toename van draadloze toegang wordt voor Gemeente Lelystad het draadloze netwerk een kritisch onderdeel van de infrastructuur. Beveiliging van verkeersstromen tussen datacenter en het toegangsnetwerk is hierbij van essentieel belang.

De opdracht omvat de volgende netwerkcomponenten::

 • Levering en installatie van nieuwe core- en serverswitches, beide geografisch gescheiden datacenters;
 • Levering en installatie van nieuwe access-switches;
 • Draadloze toegang en beveiliging met voldoende capaciteit door het gehele stadhuis;
 • Beveiliging tussen toegangsnetwerk en datacenter;
 • Diensten;
 • Levering, installatie en implementatie van infrastructuur en software;
 • Projectleiding;
 • Migratie;
 • Ondersteuning van de ICT-beheerorganisatie op afroep bij hard- en/of software en configuratieproblemen in termen van SLA’s;
 • Opleiding van de ICT-beheerorganisatie met betrekking tot het zelf kunnen beheren van het netwerk
 • Documenteren van de oplossing;
 • Eventueel remote beheer.

Vooruitlopend op de definitieve publicaties geven wij alvast aan dat de opdracht aan die partij zal worden gegund die de kwalitatief beste oplossing kan bieden voor 5 tot 7 jaar. In de aanbestedingsstukken zullen de definitieve selectie- en gunningcriteria zijn neergelegd.

Gemeente Lelystad heeft in haar inkoop- en aanbestedingsbeleid neergelegd dat zij het lokale bedrijfsleven, zoveel als mogelijk binnen wettelijke regelingen is toegestaan, betrekt bij aanbestedingen. In dat kader worden lokale partijen separaat geïnformeerd over deze aanbesteding via de Bedrijfskring Lelystad (BKL).

Mocht je niet of onvoldoende bekend en/of vertrouwd zijn met Europese aanbestedingstrajecten en/of meer informatie wensen over de procedure dan kan je contact opnemen via inkoop@lelystad.nl of via de optie “Berichten” in Negometrix.

De aanbesteding is zowel op TenderNed (kenmerk 103140) als op Negometrix (kenmerk 41547) gepubliceerd.