Studenten en IT-professionals ontwikkelen apps tijdens hackathon AppRuption

26/05/2016

Zeven innovatieve prototype apps zijn het resultaat van de tweedaagse hackathon AppRuption die vorige week plaatsvond. Studenten HBO-ICT van hogeschool Windesheim Flevoland en Flevolandse IT-professionals werkten samen aan nieuwe business ideeën rond het thema ‘de duurzame en gezonde stad’.

Sporting
De winnende app was ‘Sporting’, een verbastering van ‘sport’ en ‘korting’. Het doel van de app is om de gebruiker actief en fit te houden door hem te belonen voor het doen van sportieve activiteiten. Gebruikers krijgen bij voldoende activiteit bijvoorbeeld vouchers voor korting op sportproducten, gratis sportdrank of bioscoopbonnen. De studenten pitchten hun plannen voor de jury bestaande uit Ineke Mastenbroek (Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland), Robin Schuil (medeoprichter van Marktplaats) en Maurice Noordhof (docent Windesheim Flevoland). Zij waren enorm onder de indruk van de goede ideeën en prototypes waar de studenten na twee dagen mee kwamen. Andere ontwikkelde apps hadden als doel om mensen te helpen bij tuinieren, om voeding te monitoren en om mensen te motiveren samen te sporten.

Contact met het Flevolandse bedrijfsleven
Op dag één ontwikkelden de 35 deelnemers ideeën voor apps. Na de workshop ‘Lean startup methode’ van Robin Schuil gingen de studenten de straat op om potentiële gebruikers te interviewen. Zo onderzochten ze of er een markt is voor hun plannen. Samen met IT-professionals van Avande, Centric, Elements en Voiceworks vertaalden ze hun ideeën vervolgens naar prototype apps. Hierdoor komen de studenten al vroeg in hun studie in aanraking met het Flevolandse bedrijfsleven.

AppRuption is een initiatief van Ontwikkelmaatschappij Flevoland en Windesheim Flevoland en is mede mogelijk gemaakt door New York Pizza Parkwijk en Vliegbedrijf Tom van der Meulen.

Studenten en professionals aan het werk tijdens de hackathon bij Places to Work Almere.