MiniMasters: de mening van deelneemster Thirza (fresh focus)

05/07/2016

Eind juni heeft een enthousiaste groep ondernemers de reeks miniMasters voor Groeiende Ondernemers succesvol afgerond. Thirza, mede-eigenaar van fresh focus, was een van de deelnemers. ‘Ik heb me aangemeld voor de miniMasters, omdat ik zelf meer houvast wilde krijgen op gebieden waarmee je als startende ondernemer te maken krijgt’, vertelt Thirza.

‘Ik kom regelmatig dingen tegen waar ik nog nooit eerder mee te maken heb gehad en aan de hand van de miniMasters heb ik geleerd hier goed mee om te gaan.’

Interessante sessies
Als we Thirza vragen naar de meest interessante bijeenkomst, heeft ze het al gauw over de miniMaster Marketing: ‘De bevlogenheid van Paul Turken sprak me erg aan. Al was deze miniMaster inhoudelijk niet nieuw voor mij, zette Paul me toch aan het denken.’ Maar ook de sessies Persoonlijk Leiderschap en Innovatie zijn Thirza goed bijgebleven: ‘Ik vind het interessant om dingen over mezelf te leren en om te zien hoe anderen op mij reageren. En wat betreft innovatie; het geeft ruimte en creëert mogelijkheden om je met dit onderwerp bezig te houden’, aldus Thirza.

Kennis opdoen en je netwerk vergroten
‘Ik heb bij de miniMasters geleerd dat je zelf moet nadenken over de koers die je wilt varen met je bedrijf’, vertelt Thirza. ‘Bijna iedereen zit zo volop in het werk, dat dit soort dingen op de achtergrond verdwijnen. Dat moet je niet laten gebeuren!’ Ook heeft Thirza tijdens de miniMasters veel nieuwe mensen leren kennen: ‘We hebben regelmatig in kleine groepjes dingen besproken. Dit vond ik zelf eigenlijk het leukste van de miniMasters! Je hoort ieders mening en leert van elkaar.’

Je netwerk vergroten, kennis opdoen én delen… Thirza raadt de miniMasters absoluut aan.