Gert van der Linden: “De BKL maakt expertise delen eenvoudig”

15/03/2017

Makelaarskantoor De 4 Linden is gevestigd in Almere, Lelystad en Vollenhove (verkoopetalage). Het kantoor is gespecialiseerd in het verkopen én aankopen van bestaande- en nieuwbouwwoningen. “We houden ons ook bezig met huurwoningen en bedrijfspanden”, licht Gert van der Linden toe. Sinds 9 jaar is het bedrijf lid van de BKL. “Het fijne aan de BKL is dat het een hele directe organisatie is, met korte lijnen. Als je de directeur, Irene, wilt spreken, heb je haar in no time aan de telefoon”, aldus Gert.

Over De 4 Linden

Het familiebedrijf De 4 Linden bestaat al meer dan 10 jaar en zit bijna al die tijd ook al in Lelystad. Het jonge team bestaat uit circa 15 medewerkers, verspreid over drie locaties. “We proberen de laatste jaren op een zo modern mogelijke manier te ‘makelen’”, legt Gert uit. “Dit doen we onder andere door het gebruik van Funda en Facebook.” “Ook Social Media wordt steeds belangrijker”, voegt collega Merel van der Kammen hieraan toe. “Hoewel Funda en onze eigen website www.de4linden.nl hét platform zijn waar potentiële kopers binnenkomen, beginnen ook onze Social Media kanalen steeds meer vorm te krijgen. Het gaat er dan met name om dat ons kantoor een bepaalde naamsbekendheid en een breder draagvlak verkrijgt bij potentiële klanten.” Ook de ‘ouderwetse’ manier is volgens Gert nog steeds doeltreffend: “Samen met de mensen op pad gaan en letterlijk met hen om tafel zitten is ook vandaag de dag nog zeer efficiënt. De makelaar brengt immers in kaart wat bij de klant past en kent de huidige woningmarkt als geen ander en kan zo de juiste woning bij de juiste mensen brengen.”

“Van de BKL kan je leren”

Een dikke 9 jaar geleden heeft De 4 Linden zich aangesloten bij de BKL. De reden hiervoor was simpel: “Je moet elkaar als gemeenschap in stand houden, elkaar ondersteunen én expertise delen. Dit alles is via de BKL erg eenvoudig te realiseren”, vertelt Gert. “Ook ontmoeten we veel nieuwe contacten via de BKL.” Merel, die sinds oktober 2015 bij De 4 Linden werkzaam is en voorheen nog niet heel bekend was met het Lelystadse bedrijfsleven, beaamt dit. “Mede dankzij de BKL heb ik veel ondernemers leren kennen.” Volgens de twee is het absoluut verstandig om je als Lelystads bedrijf aan te sluiten bij de BKL. “Vooral voor de kleinere en middelgrote bedrijven is de BKL interessant”, vindt Merel “Deze bedrijven vormen immers het hart en de motor van de Lelystadse economie.”