BKL-initiatief: help starters op weg met internationale handel

05/04/2017

De BKL wil nagaan hoe wij onze leden die willen gaan exporteren of op een andere manier internationaal willen ‘gaan’, kunnen helpen. Momenteel denken we aan het volgende: waarom het wiel opnieuw uitvinden? We hebben tussen onze leden een aantal prachtige bedrijven die al volop internationaal bezig zijn en de do’s and don’ts op dit gebied wel kennen. Wat zou het mooi zijn als deze bedrijven bereid zouden zijn om ondernemers die nog maar net internationaal bezig zijn of nog moeten beginnen, als tipgever/adviseur te helpen.

Omdat het nogal wat vergt om twee bedrijven aan elkaar te koppelen willen we graag weten of er interesse voor is. Om te beginnen willen we inventariseren of er ervaren ondernemers zijn die wat tijd willen uittrekken om een beginnende ondernemer wegwijs te maken op het gebied van buitenlandse handel.

Wanneer we een aantal welwillende ondernemers hebben gevonden gaan we verder met stap 2: de vraag naar de behoefte van ondernemers die geholpen wil worden. En tenslotte volgt stap 3: het werkelijk koppelen van de ondernemers.

Op dit moment is dus concreet de vraag: wie is er bereid om zijn kennis op het gebied van internationale handel te delen met een minder ervaren ondernemer? Vind je het leuk om op deze manier bij te dragen aan het versterken van de Lelystadse economie, geef je dan op via info@bedrijfskring.nl dan nemen wij spoedig contact met je op.