Lelystad organiseert eerste editie Ondernemers(paas)ontbijt

03/04/2017

Op maandag 10 april wordt de eerste Lelystadse editie van het Ondernemersontbijt georganiseerd. Het ontbijt, speciaal verzorgd voor ondernemers in Lelystad, heeft als hoofdonderwerp het gemeentelijk inkoopbeleid: hoe kunnen (lokale) ondernemers meedingen naar door de gemeente Lelystad te vergeven opdrachten? Daarnaast is er aandacht voor het veiligheidsbeleid. Ondernemers kunnen zich aanmelden via de webpagina. Er is plaats voor maximaal 150 ondernemers.

Ondernemers(paas)ontbijt

Met de organisatie van het ondernemersontbijt komt het college van Lelystad  tegemoet aan een door de raad aangenomen motie. Het ondernemersontbijt moet bijdragen de ‘missing link’ in de communicatie tussen ondernemers en gemeente op te heffen. Het zou naar de mening van de raad moeten uitgroeien tot een jaarlijkse traditie.

Een laagdrempelige en duurzame manier van contact tussen lokale ondernemers en gemeente is er al in de vorm van het Ondernemersplein Lelystad. Dit is onderdeel van het Informatieplein Wonen & Ondernemen in de hal van het Stadhuis. Ondernemers kunnen hier van maandag t/m vrijdag met al hun vragen terecht. Elke maandag heeft wethouder economische zaken, Jop Fackeldey, hier spreekuur. Het ondernemersontbijt is een toevoeging aan het instrumentarium de ondernemers te informeren over en te betrekken bij gemeentelijk beleid. Specifieke informatie voor ondernemers houdt het Ondernemersplein bij op de webpagina.

Inkoopbeleid

Informatiebehoefte over (on)mogelijkheden om als lokaal bedrijf in aanmerking te komen voor gemeentelijke opdrachten is de directe aanleiding geweest voor de ingediende en aangenomen motie.  Bij de eerste Lelystadse editie van het ondernemersontbijt staat het gemeentelijk inkoopbeleid dan ook centraal. Wethouder Jop Fackeldey en inkoopcoach Peter Bakker geven toelichting op het door continue veranderende wet- en regelgeving dynamische inkoopbeleid van overheden, en heel specifiek dat van de gemeente Lelystad.

Veiligheidsbeleid

Veiligheid is bepalend voor de kwaliteit van leven en werken en voor de kwaliteit van onze stad. Elke vier jaar maakt gemeente Lelystad een integraal veiligheidsplan. In dat plan staat wat er nodig is om Lelystad veilig te houden en nog veiliger te maken. Tijdens het ondernemersontbijt wordt de ondernemers gevraagd of zij zich herkennen in de aandachtspunten waar de gemeente zich samen met veiligheidspartners, inwoners en ondernemers de komende jaren op wil richten: wat merken zij in hun dagelijkse werk van onveiligheid; welke meerwaarde hebben instrumenten als het Keurmerk Veilig Ondernemen; wat missen zij in de beschreven en gepresenteerde aanpak, etc.? Burgemeester Ina Adema vertelt over de totstandkoming van het beleid en Jasper van Gaalen, beleidsadviseur integrale veiligheid, licht het huidige veiligheidsbeeld toe.

Versterken netwerk

Het ondernemersontbijt is tevens dé gelegenheid tot een nadere introductie van de diensten van Ondernemersplein en tot het aangaan en versterken van het relatienetwerk.

Omdat het bijna Pasen is, krijgt het ontbijt een in paastinten gehulde entourage.

Ondernemers(paas)ontbijt bijwonen?

Ben je ondernemer en wil je het Ondernemers(paas)ontbijt op maandag 10 april van 07.30 tot 09.00 uur bijwonen? Meld je dan nu aan via www.lelystad.nl/ondernemen. De eerste 150 ondernemers die zich aanmelden, krijgen een ontvangstbevestiging als toegangskaart.