Lelystadse bedrijven gaan meer profiteren van kennis Windesheim Flevoland

05/04/2017

Docenten van Hogeschool Windesheim Flevoland en ruim dertig Lelystadse bedrijven ontmoetten elkaar vorige week tijdens de BKL Meet & Greet Comakership Windesheim. Zij onderzochten wat studenten van economische en technische opleidingen voor Lelystadse bedrijven kunnen betekenen.

De meet & greet was een initiatief van Windesheim Flevoland en Bedrijfskring Lelystad. Andries Greiner, voorzitter van de Bedrijfskring Lelystad: ‘Dankzij aanstekelijke pitches van de docenten wisten ondernemers precies welke docenten ze moesten aanspreken. Ik heb zelf een aantal verbindingen tot stand zien komen. Het Lelystadse bedrijfsleven heeft de studenten van Windesheim Flevoland en hun mogelijke betekenis voor bedrijven in het vizier gekregen.’

Studenten en bedrijven groeien samen

Van Campen Industries BV (BKL lid) was al bekend met Windesheim Flevoland en breidt de samenwerking nu verder uit. ‘Studenten van de opleiding Small Business en Retail Management schreven eerder een salesplan voor ons en een student Engineering hebben wij na zijn succesvolle afstudeercomakership een baan als projectleider aangeboden. Zijn nieuwe verfrissende inzichten en gedegen scholingsachtergrond zijn een grote toegevoegde waarde voor het bedrijf en het team. We zien dat de praktijkgerichte opleidingen van Windesheim Flevoland naadloos aansluiten bij de behoeften in het bedrijfsleven. Deze meet & greet gaf ons een nóg beter inzicht in verschillende opleidingen en mogelijkheden. We hebben contacten gelegd met de opleiding Human Resource Management voor een nieuwe opdracht over de aansluiting van onze functieprofielen en bestaande en benodigde competenties’, aldus Amber van Campen.   

Ook een ander BKL lid, Marcel Burger van Burger Support, was aanwezig: ‘We zijn al een aantal jaren actief betrokken als ambassadeur van Windesheim Flevoland. Mooi om te zien dat er zoveel Lelystadse bedrijven hier aanwezig waren. Het is belangrijk dat talent verbonden wordt aan bedrijven in de regio zodat ze samen kunnen groeien en bloeien. Daar zetten wij ons vanuit Burger Support graag voor in.’

Comakerships

Studenten van Windesheim Flevoland halen de helft van hun studiepunten in de praktijk. Met projecten, stages en Comakerships. Dat zijn echte vraagstukken waar bedrijven mee worstelen. Studenten onderzoeken die en proberen ze op te lossen. Ze zorgen voor een product waar het bedrijfsleven iets aan heeft, zoals een marketingplan, procesbeschrijving of een prototype van een technisch ontwerp.

Weten wat Windesheim Flevoland voor jouw onderneming kan betekenen? Kom op donderdag 1 juni direct in contact met onze studenten op het tweejaarlijkse Comakership Meetingpoint. Kijk voor meer informatie op windesheimflevoland.nl/bedrijven.