Sollicitatietour langs horeca succesvol

03/07/2017

Werkbedrijf Lelystad (WBL) en het Praktijkonderwijs van Eduvier, de Steiger, werken nauw samen bij het vinden van banen voor leerlingen die klaar zijn met school en inwoners die in aanmerking komen voor de Banenafspraak. Dit is een landelijke afspraak tussen werkgevers, vakbonden en overheid om extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Een branche die hiervoor ruimte biedt is de horeca. Horeca-ondernemers zijn vaak bereid om een kans te bieden aan deze vaak nog jonge mensen.

Op 22 juni jl. beproefden WBL en Eduvier een nieuwe aanpak: de sollicitatietour. Vijftien leerlingen en kandidaten voor de Banenafspraak met ambitie voor de horeca gingen op bezoek bij Hajé, Flantuas, KFC en Hof van Lelystad voor een rondleiding. Op de komst was duidelijk gerekend. Met veel passie en energie hebben de horecabedrijven zich gepresenteerd. De sollicitatietour was niet voor niets. Komende zaterdag gaat een van de kandidaten een dag proefdraaien. Verder worden er op korte termijn speeddates georganiseerd met een aantal ondernemers.