Flevoland wenst tijdige opening Lelystad Airport

06/11/2017

Het georganiseerd bedrijfsleven van Flevoland brengt nogmaals het belang van tijdige opening van het vliegveld onder de aandacht. Dit doen zij door een ingezonden brief aan alle colleges van B&W van gemeenten Lelystad, Dronten, Zeewolde, Noordoost polder, Urk en Almere.

In deze brief wordt nog eens benadrukt dat Luchthaven Lelystad provincie Flevoland economische groei, nieuwe werkgelegenheid en nieuwe kansen geeft voor het bedrijfsleven.

Het bedrijfsleven is verontrust over het feit dat een aantal gemeenten pleit voor uitstel van de opening van Luchthaven Lelystad totdat het gehele luchtruim opnieuw is ingedeeld. Naar hun idee zal uitstellen van de opening leiden tot het stilleggen van de economische activiteiten, die nu in volle gang zijn rondom de luchthaven.

Het is volgens het gehele georganiseerde bedrijfsleven provincie Flevoland van nationaal en regionaal van groot belang dat Luchthaven Lelystad op 1 april 2019 opent.