Lelystadse Uitdaging XXL biedt 360 Lelystedelingen Verwendag on Tour aan

22/11/2017

Afgelopen woensdag heeft de Lelystadse Uitdaging 360 Lelystedelingen die geen ruimte hebben voor leuke extra’s, een Verwendag aangeboden. Ruim 35 bedrijven en organisaties hebben zich samen met vrijwilligers ingezet om deze inwoners een leuke, zorgeloze en ontspannen dag te bezorgen.

Verwendag on Tour
Een grote groep inwoners van Lelystad heeft moeite met rondkomen. Voor hen is het lastig om in de basisbehoeften te voorzien en is er geen ruimte voor leuke extra’s. Tijdens de Verwendag on Tour werd deze groep in het zonnetje gezet.

Overdag kon een bezoekje aan de kapper worden gebracht of kon men zich lekker laten verwennen met een ontspannende massage. Verder was er een uitgebreid keuzeprogramma met uitjes, zoals een bioscoopbezoek, bowlen of een bezoek aan Aviodrome. Aan het einde van de dag verwelkomde Wethouder Fackeldey alle gasten op het feest in De Hanzeborg, waar zanger Roy Oostweegel een spetterend live optreden verzorgde. Na afloop kreeg iedereen een cadeautje mee en als klap op de vuurpijl was er ‘s avonds een speciale VIP-avond bij de Groene Sluis, waarbij ieder huishouden een shoptegoed en nog eens 25% extra korting kreeg.

Wie help jij vooruit?
De Lelystadse Uitdaging organiseerde deze dag in het kader van de landelijke campagne  ‘Wie help jij vooruit?’, die loopt van 20 tot en met 24 november 2017. Landelijk worden er diverse evenementen georganiseerd. De Lelystadse Uitdaging doet mee met dit initiatief om zo aandacht te vragen voor het thema Armoede.

Bedrijvennetwerk
De Lelystadse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat zich graag inzet voor de maatschappij. Zij zijn de uitdaging aangegaan om een Verwendag te organiseren voor gebruikers van de Voedselbank in Lelystad. Bij de organisatie van dit evenement zijn stichtingen betrokken die met de gekozen doelgroep werken en daar kennis en ervaring mee hebben. De lokale partners zijn Welzijn Lelystad en Stichting IDO. Via deze partners bereiken ze de gezinnen en individuen die deze dag goed kunnen gebruiken.