Oliebollenoverleg Bataviawerf: bedrijfskringen blikken terug

04/12/2017

Voor een vierde keer kwamen de Flevolandse bedrijfskringen bijeen om terug te kijken op het afgelopen jaar. Dit jaar te gast bij Bedrijfskring Lelystad. Hoogtepunten, maar ook uitdagingen werden gedeeld. Onderling bundelen de Flevolandse bedrijfskringen hun krachten als het gaat over de luchthaven en de Flevokust. “Samen sta je sterk en ben je van betekenis voor je leden”. 

Een goed georganiseerd bedrijfsleven is van groot belang voor de economische ontwikkeling van een provincie.


Kersverse voorzitter van VBA (Kimberly Valentien) in gesprek met Edwin Visser en Bea Mantel

Binden van leden en trots
Alle bedrijfskringen hebben als grote uitdaging het binden van leden. Deze binding is noodzaak om als bedrijfskring je slagvaardigheid en de toegevoegde waarde te borgen. De aanpak van ledenwerving- en binding werd per bedrijfskring besproken en gaf mooie inzichten en inspiratie. Ook kennisoverdracht en belangenbehartiging zijn gedeelde kernwaarden. Bedrijfskring Lelystad heeft ruim 40 nieuwe leden mogen verwelkomen dit jaar.

Trost zijn de bedrijfskringen op hun prachtige bedrijven en het actieve bestuur dat bestaat uit ondernemers die onbetaald veel tijd en energie stoppen in de vereniging.


De Batavia in maanlicht

Eerste oliebollen van het jaar
Een oliebollenoverleg is geen oliebollenoverleg zonder oliebollen. Deze waren met grote aantallen geleverd door brood- en banketbakkerij Prins. De eerste levering oliebollen dit jaar! Bij hoge uitzondering bezocht het gezelschap de Batavia bij maanlicht en kwamen de sterke ondernemersverhalen van het VOC naar boven.