Geplande openingsdatum voor Lelystad Airport blijft staan

20/12/2017

Dinsdagavond 19 december vond in de Tweede Kamer het debat over de aansluitroutes van Lelystad Airport plaats. Door Minister Cora van Nieuwenhuizen is aangegeven dat zij vast wil houden aan de openingsdatum van 1 april 2019. Eerder op de dag overhandigde de initiatiefgroep ‘Lelystad Airport moet door’ een petitie aan de Vaste Kamercommissie met meer dan 10.000 handtekeningen van inwoners en bedrijven uit de regio om dat te bepleiten.

De Minister verwacht over enkele maanden over de benodigde nieuwe informatie over de milieu effect rapportage te beschikken om die dan in maart 2018 in de Kamer te bespreken. “Hiermee is de eerste slag gewonnen”, aldus Cees Okkerse van ‘Lelystad Airport moet door’.

Minister Infrastructuur steunt de Stichting
Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft aangegeven nog steeds voor de geplande openingsdatum van Lelystad Airport te zijn. Ze liet op 19 december aan de Tweede Kamer weten dat ze er alles aan zal doen om de opening door te laten gaan. Hier is de op 8 december gestarte Stichting ‘Lelystad Airport moet door!’ als vanzelfsprekend erg blij mee. En niet alleen zij, ook de 10.000 mensen die in drie dagen tijd hun handtekening hebben gezet. Naar alle verwachting zal dit aantal alleen nog maar oplopen, aangezien voorstanders nog steeds hun stem kunnen uitbrengen. De Minister verwacht over enkele maanden over het nieuwe milieurapport te beschikken, deze wordt vervolgens in maart 2018 in de Kamer besproken.

Lelystad Airport moet door!
Na jarenlang voorbereiden en plannen, dreigt de opening van Lelystad Airport met 5 jaar uitgesteld te worden. Dit zou de inwoners en bedrijven in de regio geen goed doen, er zijn tenslotte al grote investeringen gedaan. Flevoland is klaar voor Lelystad Airport. De komende dagen krijgt de Stichting – welke op 8 december is opgezet door Cees Okkerse, Bart Jan Binnerts, Irene Medema en Dirk Jan Verdoorn – steun van studenten Luchtvaartdienstverlening van MBO College Flevoland. Ook deze studenten zien de meerwaarde van een tijdige opening. Lelystadse stewardessen in spé bezoeken Lelystadse bedrijven met als doel ondernemers te vragen hun stem uit te brengen.

Iedereen die vóór de opening van Lelystad Airport op 1 april 2019 is, kan een stem uitbrengen op www.lelystadairportmoetdoor.nu. Op donderdag 20 december vindt er in de Tweede Kamer een extra debat plaats over Lelystad Airport. De Tweede Kamer bespreekt dan de ingediende motie.