Van Peperzeel breidt uit in Lelystad

12/02/2018

De gemeente Lelystad heeft 4.450 m2 grond verkocht aan Van Peperzeel. Wethouder economische zaken Jop Fackeldey en algemeen directeur Johan van Peperzeel ondertekenden de koopovereenkomst in de buitenlucht met uitzicht op de grond waar de uitbreiding van Van Peperzeel gaat plaatsvinden.

Van Peperzeel is al sinds 2008 gevestigd op bedrijventerrein Larserpoort, onderdeel van Lelystad Airport Business Park (LAB). Van Peperzeel is dé inzamelaar in Nederland en België van oude accu’s, batterijen en metalen en marktleider op het gebied van sortering, taxatie en afvoer daarvan. Het regelen van veilig vervoer en opslag van stoffen voor een verantwoorde recycling in en door heel Europa is bij Van Peperzeel in goede handen. Bij het bedrijf weken inmiddels zo’n 20 mensen.  

Volgende stap
Met de aankoop van extra grond breidt Van Peperzeel de werkzaamheden op het gebied van verduurzaming en hergebruik van grondstoffen verder uit. In de nieuwe hal gaat Van Peperzeel aan de slag met het terugwinnen van energie uit allerlei soorten accu’s en batterijen. De teruggewonnen energie is in eerste instantie bedoeld voor eigen gebruik, maar kan bij doorontwikkeling ook worden doorgezet naar andere afnemers, zoals bijvoorbeeld de energievoorziening op Lelystad Airport Businesspark of een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Groeimarkt
Van Peperzeel ziet in het terugwinnen van grondstoffen een groeimarkt en kansen om daarin met andere partijen, met name in de automobielbranche, samen te werken. ‘Er komen steeds meer hybride en elektrische auto’s op de markt,’ zegt  hij. ‘De accu’s krijgen via ons ofwel een tweede leven of we zorgen dat ze worden ontmanteld en de bruikbare stoffen terug in de markt komen.’

Jubileum
Met de uitbreiding van de activiteiten, groeit ook de behoefte aan extra personeel bij Van Peperzeel. Het bedrijf hoopt de extra ruimte nog dit najaar in gebruik te nemen, tegelijk met de viering van het dan 40-jarig bestaan.