Felicitaties aan Hajé voor nominatie Flevolandse Participatiepenning 2018

06/03/2018

Wethouder John van den Heuvel heeft namens het college de felicitaties overgebracht aan directeur Thierry de Jager voor de nominatie van de Flevolandse Participatiepenning 2018. De Participatiepenning wordt voor de derde keer op 13 april uitgereikt tijdens de 14e editie van het Ondernemersgala van de stichting Flevopenningen in Zeewolde. Ook dit jaar zijn er zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven genomineerd voor de Participatiepenning.

Hajé is een van de zes genomineerde bedrijven uit Flevoland en het enige genomineerde bedrijf uit Lelystad. 

Hajé is door gemeente Lelystad voorgedragen als maatschappelijk betrokken bedrijf, dat zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van de Participatiewet.

Hajé Shops, Hotels & Restaurants is een Nederlandse horecaketen met zeven vestigingen in Nederland. In de diverse restaurants, hotels, Take Away’s, shops en pop-up store biedt Hajé eerlijke producten en gezonde maaltijden. Wethouder John van den Heuvel: ”Hajé is bij uitstek een voorbeeld van een inclusief bedrijf. Niet alleen in woorden, maar vooral in daden: door het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij voeren hier al jaren actief beleid op. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel. Dit geldt voor de inkoop en de eerlijke producten, maar ook voor het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij begeleiden mensen, maar doen ook actief mee aan initiatieven om het aantrekkelijk te maken voor deze doelgroep. Hajé is daarom terecht genomineerd voor de Participatiepenning 2018.”

Mede-eigenaar Thierry de Jager: “Wij geven al jaren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Wij zien het als onze taak om medewerkers een fijne werkomgeving te geven, daarbij kijken we niet naar wat er niet kan, maar naar wat er wel kan. Ook kunnen wij jongeren kansen bieden die sommigen van hen elders niet krijgen. Dat gaat heel vaak goed, en als het niet zo lekker gaat, dan hebben we het daar samen over. Zo kan iedereen naar eigen vermogen meedoen.”

De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en hun sociale partners onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.