‘De Jongste Autofanaat van Flevoland’

03/04/2018

Op zaterdag 9 juni 2018 vindt, als opmaak voor de Nationale Oldtimerdag, voor de eerste maal (primeur) de verkiezing plaats van ‘De Jongste Autofanaat van Flevoland’. Dan wordt de meest aansprekende trapauto, skelter, kart, zeepkist, modelauto en Dinky Toy (collectie) van 2018 benoemd.

Categorieën daarbij zijn:

  • Trapauto (model met open of dichte bovenkant)
  • Skelter en kart (half of helemaal open model met motor of met trapmechaniek)
  • Eigen gebouwde zeepkist (vierwielig en voorzien van stuur)
  • Modelauto, groter dan 25 cm en kleiner dan 80 cm
  • Dinky Toy collectie (origineel, kleiner dan 25 cm)

De deelnemers worden verwacht op 9 juni om 11.30 uur op het Stadhuisplein van Lelystad. Hier showen de deelnemers hun ‘voertuig’ en het is de bedoeling dat de eigenaar bij zijn eigen model blijft staan.

Inschrijven
Inschrijving is mogelijk via de website van de Nationale Oldtimerdag, via het e-mailadres van de Nationale Oldtimerdag (info@oldtimerdaglelystad.nl). Deelnemers (8 tot en met 14 jaar) kunnen zich nu inschrijven tot uiterlijk zaterdag 2 juni onder vermelding van de categorie, naam, adres, leeftijd en een korte omschrijving, merk of bijzonderheden. Bijgevoegd graag een foto of tekening van het voertuig dat de deelnemer inbrengt.

Het publiek kan op of 9 juni haar voorkeur kenbaar maken na bezichtiging van de voertuigen op het Stadhuisplein en er is een vakjury die met de publiekstemmen een keuze maakt per categorie.

De organisatie is in handen van de Kiwanis Club in samenwerking met de Nationale Oldtimerdag, Gemeente Lelystad, City Marketing Lelystad, Kartcentrum Lelystad, Stichting School, Fablab Dronten en Flevo Klassiekers. Met Omroep Flevoland en de Flevopost worden gesprekken gevoerd over publicitaire ondersteuning.

Alle deelnemers krijgen een t-shirt met de opdruk ‘De Jongste Autofanaat van Flevoland’, worden voorzien van frisdrank, koek, appels en ijs. De winnaars per categorie krijgen een oorkonde, een medaille en worden uitgenodigd hun voertuig te tonen op de ‘kids corner’ tijdens de Nationale Oldtimerdag. Alle deelnemers (voorwaarde: gekleed in hun t-shirt) kunnen tijdens de Nationale Oldtimerdag een korte rondrit maken in een originele Amerikaanse (historische) Schoolbus.

Download hier de officiële uitnodiging