Het Spektakel van Lelystad: Zilte Zee, Zoete Dromen

18/05/2018

Op 21, 22 en 23 juni 2018 vindt Zoet Zee, Zilte Dromen plaats; een show met zang, dans & theater, opgevoerd door bekende en onbekende talenten uit Lelystad. Er is maar een beperkt aantal uitvoeringen, dus geïnteresseerden moeten er snel bij zijn.

Over Zilte Zee, Zoete Dromen
Lelystad begon jaren geleden als een droom. Cornelis Lely liet een stad oprijzen uit de Zuiderzee, maar ondanks alle mooie plannen verviel de stad in allerlei eilandjes van bewoners met verschillende gewoontes. Lelystad was geen fijne plek om te wonen.

Nu breekt de toekomst aan: nieuwe woonwijken, jachthavens, prachtige natuur, Bataviastad en natuurlijk de uitbreiding van het vliegveld. Lelijkstad verandert langzaam weer in Lelystad. 

Op de achtergrond van het ontstaan van Lelystad speelt een ware vete tussen de families Van Heumen en Krabbe. Reder Zeus van Heumen gaat in de vorige eeuw failliet, nadat zijn viskotter ‘De Poseidon’ ten onder gaat in een Zuiderzeestorm. Hij legt de schuld neer bij de ‘dronken’ kapitein Kik Krabbe, de enige overlevende van de scheepsramp. Hun kleinkinderen Roos van Heumen en Teun Krabbe zijn echter al vanaf de kleuterschool gek op elkaar, maar beide families kunnen de geschiedenis niet zomaar opzij zetten voor hun liefde. Na jarenlange omzwervingen komen Teun en Roos elkaar onverwacht weer tegen tijdens de 50e verjaardag van Lelystad. Is er na al die jaren wél ruimte voor hun liefde? 

Je ziet het allemaal in Zilte Zee, Zoete Dromen!

Lees meer informatie op het Facebookevent! Tickets bestel je hier.