SVOL-team tevreden over resultaat Young Solar Challenge

18/05/2018

In het weekend van 11 en 12 mei hebben acht leerlingen van de SGL en Arcus samen meegedaan met de Young Solar Challenge. De leerlingen hebben een boot gebouwd die op zonne-energie vaart en streden het weekend onder de naam van Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL).

De eerste wedstrijd van de Young Solar Challenge bestond uit twee onderdelen; de endurance waarbij de deelnemers gedurende één uur zo lang mogelijk rondjes door Akkrum moesten varen en de sprint waar ze zo snel mogelijk een afstand van 350 meter moesten afleggen.

De endurance heeft het SVOL-team dankzij hun strakke planning en strategie ruim gewonnen; ze waren één van de drie boten die de zeven rondjes haalden. De sprint ging helaas wat minder; het team kwam slecht van start en eenmaal op snelheid was deze lager dan de snelheid van de winnende boten.

De leerlingen weten nu wel waar ze aan moeten werken voor de volgende wedstrijd. Deze is op 1 en 2 juni in Hoofddorp, dus ze hebben nog ruim twee weken de tijd om de boot te verbeteren.

In z'n geheel genomen was het toch een goed eerste weekend en met nog drie wedstrijden te gaan staat het team nu 5e in het klassement. Na Hoofddorp zijn er nog twee andere wedstrijden, deze zijn op 22 en 23 juni in Purmerend en op 6 en 7 juli in Leeuwarden.

Lees hier meer over de Young Solar Challenge en de aankomende wedstrijden.

Vragen aan het SVOL-team? Neem contact op met Stephanie Mcmillan via stephanie@proteqs.nl.