Bezoek Penitentiaire Inrichting (PI)

04/10/2018

Op woensdag 24 oktober zijn BKL leden van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Penitentiaire Inrichting (PI) Lelystad. Ben jij ook zo benieuwd hoe het er in een gevangenis aan toe gaat? Wat doen de gedetineerden eigenlijk elke dag? Zijn het allemaal zware jongens? En wat kunnen de gedetineerden na hechtenis betekenen voor de maatschappij? Dit is je kans om de gevangenis in Lelystad te bezoeken!

De inrichting is gericht op het re-integreren van gedetineerden. Dat doen ze door vooral ook de verbinding te leggen met ‘buiten’. Want, een gedetineerde is gewoon een medeburger en komt vroeg of laat weer vrij. Wist je dat de PI daarom opleidingen aanbiedt? Onze gastheer Jan Wind neemt je graag mee in de positie en de rol van de gevangenis. Na afloop van de presentatie organiseren wij een rondleiding door de gevangenis.

Tot slot kun je, onder het genot van een buffet en een drankje, netwerken met andere ondernemers.

Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met BKU, OVG, BAN, OVDD, BKZ, VBA, BKL en FlevolandWerkt! georganiseerd.

Let op: toegangsregels
We maken je erop attent dat er scherpe regels zijn om toegang te krijgen tot een penitentiaire inrichting. Zo dien je over een geldig legitimatiebewijs te beschikken, dat je ook op 24 oktober bij je moet hebben. Een geldig legitimatiebewijs is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs dat niet verlopen is. We ontvangen graag van tevoren het nummer van het legitimatiebewijs dat je meeneemt. Vermeld deze ajb bij aanmelding dan ook zodat we dit kunnen doorgeven aan de penitentiaire inrichting voor een soepele doorstroom op de dag zelf bij entree.

Aanmelden
Aan dit bedrijfsbezoek (24 oktober, 15.30 - 20.00 uur) kunnen maximaal 70 personen deelnemen. Aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst. Meld je dus snel aan! Aanmelden kan tot 19 oktober omdat de Penitentiaire Inrichting Lelystad de lijst met deelnemers en hun gegevens van tevoren wil ontvangen. 

Vragen? Neem contact op met VNO NCW.